Aptauja: Divām trešdaļām iedzīvotāju ģimene ir svarīgāka nekā karjera

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Gandrīz divām trešdaļām Latvijas iedzīvotāju darbspējas vecumā ģimene ir svarīgāka nekā darbs un karjera, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad februārī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem darbspējas vecumā (18-55 gadi) tika jautāts, kam viņu dzīvē patlaban ir lielāka nozīme - darbam un karjerai vai ģimenei. 59% aptaujāto atzina, ka viņiem būtiskāka ir ģimene, savukārt 32% priekšplānā izvirzās darbs un karjera. Vēl 9% aptaujāto nespēja sniegt konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Pēdējos četros gados rezultāti nav būtiski mainījušies - ģimeni kā prioritāti kopš 2014.gada izvirzījušo iedzīvotāju īpatsvars svārstās no 57% līdz 59%, savukārt darbu kā nozīmīgāko šajā laika periodā minējuši 32-34% iedzīvotāju.

Šogad atkārtoti fiksēts līdz šim augstākais ģimeni kā prioritāti atzinušo iedzīvotāju īpatsvars - 59%. Šāds pats līmenis tika sasniegts arī 2014.gadā.

Sākot veikt šādu aptauju, 2001.gadā viedoklis par to, kas ir prioritārs - darbs un karjera vai arī ģimene - dalījās. Toreiz 42% nozīmīgāks bija darbs un karjera, savukārt 44% būtiskāka bija ģimene.

Būtisks ģimeni kā prioritāti atzinušo iedzīvotāju īpatsvara pieaugums fiksēts laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam, kad tas kāpis no 47% līdz 57%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu