PMLP vērtēs patvēruma pieteikumus abiem Lietuvā aizturētajiem sīriešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) atjaunos abu šonedēļ Lietuvā aizturēto Sīrijas pilsoņu lietas un izskatīs patvēruma pieteikumus likumā noteiktajā kārtībā, skaidroja PMLP.

Abi sīrieši mitinājušies patvēruma meklētāju centrā Muceniekos un abiem kā jebkuram patvēruma meklētājam ir tiesības atstāt centru. Ja centra pamešana notiek ilgāk par 48 stundām, tad ir jāinformē PMLP.

Gadījumā, ja patvēruma meklētājs neatgriežas centrā, tad PMLP par notikušo informē tiesībsargājošās iestādes, lai savlaicīgi veiktu pasākumus personu aizturēšanai.

Saskaņā ar starptautiskajiem dokumentiem, PMLP abu Lietuvā aizturēto lietas atjaunos un izskatīs patvēruma pieteikumus likumā noteiktajā kārtībā, norādīja PMLP.

Jau ziņots, ka Lietuvas robežsargi šonedēļ netālu no Polijas robežas aizturējuši Latvijas pilsoni, kas automobilī mēģinājis pārvest uz Rietumeiropu divus sīriešus, tēvu un dēlu, kuri bija lūguši patvērumu Latvijā.

Aizturētajam autovadītājam draud kriminālatbildība, bet Sīrijas pilsoņi tiks nogādāti atpakaļ Latvijā.

36 gadus vecā Latvijas pilsoņa vadīto automobili «Audi A6» ar Latvijas numura zīmēm Kalvarijas iecirkņa robežsargi otrdien aizturēja uz ceļa Marijampole-Suvalki. Autovadītāja dokumenti bija kārtībā, un robežsargiem pret viņu nebūtu pretenziju, bet pēc sazināšanās ar Latvijas kolēģiem noskaidrojās, ka viņa pasažieri - 40 gadus vecais tēvs un viņa nepilngadīgais dēls - ir Sīrijas pilsoņi, kas lūguši patvērumu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu