Grībauskaite: Asadam un Krievijai ir jāzina «sarkanās līnijas»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV veiktie gaisa triecieni Sīrijā ir atbilde uz nāvējošajiem ķīmisko ieroču uzbrukumiem, par kuriem Rietumi vaino Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, piektdien paziņoja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, uzsverot, ka Sīrijas un Krievijas līderiem ir jāzina «sarkanās līnijas».

«Visa pasaule, izņemot Krieviju un Asada režīmu (..), šo uzskata par kara noziegumu un noziegumu pret cilvēci, tādēļ atbildes reakcija ir nepieciešama. Reakciju tiešā veidā parādīja ASV,» Grībauskaite piektdien teica žurnālistiem Viļņā.

Uz jautājumu, vai ASV rīcība var izraisīt plašāku konfliktu, Grībauskaite atbildēja, ka «domāju, ka ir gluži pretēji. Gan Asadam, gan Krievijai ir jāzina «sarkanās līnijas», kas ir pieļaujams un kas nav».

Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs norādīja, ka Lietuva izprot nepieciešamību ASV veikt militāros triecienus Sīrijā.

«Mēs saprotam tādas ASV rīcības nepieciešamību un uzticamies tai informācijai, ko mums sniedza sabiedrotie,» ministrs sacīja ziņu aģentūrai BNS.

Viņš norādīja, ka Asada režīms Sīrijā, kuru Rietumi apsūdz par ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem, ir pārkāpis visas robežas.

«Pierunāt un pārliecināt var līdz zināmai robežai, tādēļ šāda rīcība ir pilnīgi saprotama. Šajā gadījumā ir veikts mērķtiecīgs uzbrukums bāzei, no kuras tika pastrādāts noziegums,» paskaidroja Linkevičs.

Kā ziņots, ASV naktī uz piektdienu raidīja 59 spārnotās raķetes «Tomahawk» uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, atriebjoties par šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem, paziņoja ASV amatpersonas.

ASV triecienā Šairatas aviobāzē Sīrijas vidienē nogalināti vismaz seši cilvēki un tajā faktiski iznīcināti teju visi objekti, paziņoja Sīrijas armija un Lielbritānijā bāzētā nevalstiskā organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu