VARAM nepārvāksies uz ēku Kronvalda bulvārī 6

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Līdz 2019.gada 29.novembrim bija plānots rekonstruēt ēku Kronvalda bulvārī 6, kurā izvietot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), tomēr plānus atcēla, jo ēka ir nepietiekami liela visiem ministrijas darbiniekiem.

VARAM šodien Ministru kabineta sēdē sniedza informatīvo ziņojumu saistībā ar to, ka 2014.gadā tika nolemts ministrijai piešķirt finansējumu 2017., 2018. un 2019.gadam, lai segtu VARAM izdevumus, kas saistīti ar pārcelšanos uz nekustamo īpašumu Kronvalda bulvārī 6, nomas maksu, aprīkojuma un mēbeļu iegādi, tomēr sākotnēji plānotajā ēkas rekonstrukcijas darbu laika grafikā radās nobīdes un tās tika plānots pabeigt tikai 2019.gada 29.novembrī.

Pašreiz VARAM ir izvietota vairākās ēkās Rīgā, kas apgrūtina ikdienas darbu un palielina ar uzturēšanu un transportu saistītos izdevumus, tāpēc, lai nodrošinātu VARAM izvietošanu darbam piemērotās telpās vienotā administratīvajā ēkā un paredzētu ar to saistītos izdevumus valsts budžetā, Ministru kabinets 2014.gadā Ministru kabinets nolēma piešķirt papildu līdzekļus, sākot no 2017.gada, kā arī uzdots Finanšu ministrijai nodrošināt īpašuma Kronvalda bulvārī 6 rekonstrukcijas pabeigšanu līdz 2017.gada 31.oktobrim, nosakot, ka plānotais nomas līguma sākuma termiņš ir 1.novembris.

Sākotnēji plānotajā ēkas rekonstrukcijas darbu laika grafikā radās nobīdes, jo tika pārtraukts 2014.gada 10.jūlijā izsludinātais konkurss būvprojektēšanas iepirkumam.

Ievērojot esošo situāciju saistībā ar VARAM pārcelšanos uz telpām Kronvalda bulvārī 6, kā arī provizorisko laika grafiku būvprojekta izstrādei un būvniecības darbu veikšanai, jautājums par 2017.gadam, 2018.gadam un 2019.gadam papildu nepieciešamo finansējumu ir zaudējis aktualitāti un VARAM 2017.gadam nav nepieciešams papildu finansējums 790 493 eiro apmērā, savukārt 2018.gadam un 2019.gadam nav nepieciešams papildu finansējums 840 672 eiro apmērā ilgtermiņa saistībām.

Ņemot vērā VARAM esošo darbinieku skaitu, kas ievērojami pārsniedz projektā Kronvalda bulvārī 6 plānoto darba vietu skaitu, netiek sasniegts piešķirtā finansējuma mērķis - nodrošināt VARAM struktūrvienību optimālu izvietošanu darbam piemērotās telpās vienā administratīvā ēkā Kronvalda bulvārī 6. Jautājuma ilgstošas saskaņošanas rezultātā atbilstoši Finanšu ministrijas priekšlikumam VARAM sagatavoja rīkojuma projektu par rīkojuma par papildu līdzekļu piešķiršanu atzīšanu par spēku zaudējušu.

Atbilstoši Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) sniegtajai informācijai, VNĪ faktiskās izmaksas saistībā ar ēku Kronvalda bulvārī 6, kas segtas no papildus piešķirtā finansējuma Finanšu ministrijai, ir 5137 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu