VVC vadītājs Ušakova rīcību valodas jautājumā dēvē par puicisku soli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs valodas jautājumā esot ieņēmis puicisku pozu, kas politiķim nepiestāv, toties viņam šķiet, ka ar šādiem gājieniem viņš vairojot savu popularitāti, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» sacīja Valsts valodas centra vadītājs Māris Baltiņš.

«Ir jānošķir divas lietas. Kā privātpersonas mēs varam sarakstīties ar saviem draugiem, kādā valodā vēlamies. Bet diez vai viņa sekotājus varētu interesēt Ušakova sarakste ar saviem skolasbiedriem. Bet tas, kurā Ušakovs komunicē ar sabiedrību, ir Rīgas domes oficiāls konts, un mēs viņu esam sodījuši kā Rīgas domes amatpersonu - par to, ka oficiālajā konta notiek komunikācija svešvalodā,» uzskata Baltiņš.

Viņaprāt Ušakovs ir ieņēmis tādu puicisku pozu, kas četrdesmitgadīgam politiķim nudien nepiestāv, toties viņam šķiet, ka ar šādiem gājieniem viņš vairos savu popularitāti. «Šāda uzvedība ir necienīga gan galvaspilsētas mēra amatam, gan arī viņam kā pieaugušam vīrietim. Ja skolasbērns viņam individuāli uzdod jautājumu un mērs viņam atbild tajā valodā, ko šis bērns saprot, ir viena situācija. Bet tad, kad zāle ir skolēnu pilna un tur atrodas gan latviešu, gan krievu bērni, tā nebūt nav viņa privāta saruna ar vienu bērnu,» piebilda Baltiņš.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atstājusi negrozītu Valsts valodas centra (VVC) direktora lēmumu piemērot Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) 140 eiro lielu naudas sodu par pašvaldības īstenoto saziņu sociālajos tīklos arī svešvalodās - krievu un angļu valodā.

Ušakovs centra direktora lēmumu bija pārsūdzējis tiesā, taču tiesa pievienojās VVC viedoklim. Spriedumu gan vēl ir iespējams pārsūdzēt, un Ušakovs atzina, ka to arī plāno darīt.

Kā ziņots, VVC arī sācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā saistībā ar «Ēnu dienas» pasākuma norisi Rīgas domē, kad uz dalībnieku jautājumiem Ušakovs atbildēja krievu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu