Latvijā prezentēts graciozais «Maserati Levante»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Pirmais itāļu ražotāja «Maserati» apvidus automobilis «Maserati Levante» februāra beigās tika prezentēts Latvijā. «Levante» izceļas ar greznību salonā, kas papildināta ar zīmola sportiskajiem sedaniem raksturīgajām vadāmības īpašībām.

«Tiem, kas pacietīgi gaidīja jaunā «Maserati Levante» parādīšanos, ir jābūt patīkami pārsteigtiem. Itālieši ir pierādījuši, ka apvidus automobili ar tā elegantajām formām var pielīdzināt sedaniem. Bet «Maserati Levante» ekskluzivitāte parādās ne tikai no ārpuses. Šis ir unikāls apvidus automobilis, jo ar savām vadības funkcijām tas līdzinās sporta sedaniem, bet tā iekšpusē var baudīt greznību, ar kuru līdz šim bija pazīstami «Maserati» sedani,» stāsta SIA «Autobrava» direktors Andris Sivickis.

Pēc A. Sivicka teiktā, interese par jauno «Maserati Levante» apvidus automobili Latvijā ir liela, jau vairāk nekā 50 klienti ir interesējušies par iespēju izmēģināt automobili, tiklīdz tas sasniegs Latviju.

«Maserati Levante» šobrīd tiks piedāvāts ar divu veidu dzinējiem. Pirmais - 3 litru V6 turbodīzelis, kas attīsta 275 ZS un 600 Nm. Ar šo motoru apgādāts «Levante» 100 km/h spēs sasniegt 6,9 sekundēs, un auto maksimālais ātrums ir 230 km/h. Vidējais degvielas patēriņš tai pašā laikā būs 7,2 l/100 km, bet oglekļa dioksīda emisija - 189 g/km.

«Maserati Levante S» modelī uzstādīts 3 litru darba tilpuma V6 «Twin-turbo» benzīna dzinējs attīsta 430 ZS jaudu un dīzeļdzinējam gandrīz pielīdzināmu 580 Nm griezes momentu. Šis modelis no 0 līdz 100 km/h var sasniegt 5,2 sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 264 km/h, savukārt vidējais degvielas patēriņš - 10,9 l/100 km (oglekļa dioksīda emisija - 253 g/km).

Sākot ar nākamo gadu, Eiropas tirgū parādīsies vēl viena alternatīva - 3 litru V6 «Twin-Turbo» benzīna motors ar 350 ZS. «Levante» modelis ar šo dzinēju 100 km/h ātrumu sasniegs 6 sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 251 km/h. Šā modeļa vidējais degvielas patēriņš - 10,7 l/100 km, oglekļa dioksīda emisija - 249 g/km.

Visi dzinēji tiek kombinēti ar pilnpiedziņas sistēmu «Q4», 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu un «Start&Stop» funkciju. Apvidus automobiļa vadības funkcijas nodrošina standarta aprīkojumā ietvertā regulējamā pneimatiskā balstiekārta un elektroniski vadāmie amortizatori.

Foto: Maserati

Regulējamā piekare ļauj izvēlēties automobiļa augstumu 5 dažādos līmeņos, tostarp 2 bezceļa variantus. Dinamiskās «Maserati Levante» braukšanas un vadāmības īpašības, kas raksturīgas «Maserati» sedaniem, nosaka zemais smaguma centrs, ideālais svara sadalījums starp asīm (50:50), ierobežotas slīdes aizmugures diferenciālis un viens no zemākajiem klasē gaisa pretestības koeficientiem (Cx – 0,31). Tai pašā laikā spēja būtiski paaugstināt regulējamo apvidus automobiļa klīrensu - klīrensa augstuma izmaiņas amplitūda ir līdz 8,5 cm - ļauj pārvarēt dažādus bezceļu šķēršļus.

Izgatavojot «Maserati Levante» interjeru, izmantoti augstākās kvalitātes materiāli - no premium līmeņa ādas sēdekļiem līdz Ermenegildo Zegna zīda audumam un salona apdares elementiem. Telpisko sajūtu salonā pastiprina elektroniski vadāms panorāmas jumts. Vadītājs un pasažieri var izmantot uzlaboto «Maserati Touch Control» multimediju sistēmu ar 8,4 collu augstas izšķirtspējas skārienjutīgo ekrānu.

Foto: Maserati

«Maserati Levante» tiks piedāvāti izvēlēties kopā ar papildu komplektācijas paketēm «Luxury-Package» un «Sport-Pack». Katra no tām izceļas ar unikālām stilistikas un tehniskajām īpašībām un ļauj potenciālajiem pircējiem iegādāties individualizēta izskata automobiļus. Kopā ar jaunajiem apvidus automobiļiem var pasūtīt arī papildu bagāžas nodalījumu, jumta bagāžnieku vai āķi piekabei.

«Maserati Levante» modeļa ar dīzeļdzinēju cena Latvijā ir sākot ar 71 700 EUR, ieskaitot nodokļus. Visjaudīgākā «Maserati Levante S» modeļa ar benzīna V6 «Twin-Turbo» dzinēju cena ir sākot no 89 500 EUR, ieskaitot nodokļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu