Bondars: Reģionu apvienības mērķis ir uzvarēt Rīgas domes vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) mērķis ir uzvarēt Rīgas domes vēlēšanās, uzsvēra LRA un partijas «Latvijas attīstībai» (LA) kopīgā saraksta Rīgas mēra amata kandidāts, Saeimas LRA frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

«Mēs priekšvēlēšanu kampaņas vajadzībām pasūtījām socioloģisko aptauju, tās rezultāti būtiski atšķiras no tiem, ko izplata pašreizējā Rīgas domes vadība. Kā liecina februārī veiktā Rīgas iedzīvotāju socioloģiskā aptauja, turpat 58% rīdzinieku uzskata, ka esošā domes vadība ir jāmaina jau nākamajās pašvaldību vēlēšanās, un tikai katrs piektais aptaujātais nevēlas nekādas pārmaiņas galvaspilsētas vadībā. Tas nozīmē, ka iespēja uzvarēt Rīgas domes vēlēšanās ir, paliek tikai jautājums par spēju pārliecināt vēlētājus,» stāstīja Bondars.

Pēdējā gada laikā rīdzinieki Bondaru bieži esot mudinājuši kandidēt pašvaldību vēlēšanās un uzņemties Rīgas domes vadību. «Redzot to netaisnību un negodīgumu, kas valda Rīgas domē, un jūtot milzīgu rīdzinieku atbalstu, esmu pieņēmis atbildīgu lēmumu - kandidēt uz Rīgas mēra amatu. Rīdzinieki ir pelnījuši taisnīgu un godīgu Rīgas pārvaldi, un to es un mana komanda, kuru veido izcilas Latvijas personības, kas ar savu darbu un profesionalitāti sevi pierādījušas starptautiskā līmenī, esam gatavi rīdziniekiem piedāvāt,» uzsvēra Bondars.

LRA un LA pagaidām ir nosaukuši tikai četrus deputātu kandidātus - Bondaru, LA valdes priekšsēdētāju, ekonomistu Juri Pūci, izcilo basketbolisti Aneti Jēkabsoni-Žogotu un operas režisoru Andreju Žagaru.

Šā gada 1.februārī noslēgtais LRA un LA sadarbības līgums paredz vienlīdzību un solidaritāti abām pusēm saistošu lēmumu pieņemšanā un vēlēšanu saraksta sastādīšanā. Abi politiskie spēki arī apņēmušies kopējā vēlēšanu sarakstā paredzēt 31 vietu deputātu kandidātiem, kas nav abu politisko spēku biedri, bet pārstāv pilsonisko sabiedrību vai ir eksperti jomās, kas ir būtiskas Rīgas domes darbā.

Atlikušās 32 deputātu kandidātu vietas sarakstā tiks aizpildītas ar vienādu kandidātu skaitu - 16 kandidāti no LRA un 16 kandidāti no LA. Ja šim līgumam pievienosies vēl kāds politiskais spēks, saraksta vietu sadalījums tiks precizēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu