Video: Tesla autopilotā ietriecas barjerā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Automobiļi ar autopilotu, vismaz daļēju, jau tagad ir realitāte, un kompānijas, kas tos izstrādā, aizvien naskāk tiecas atbrīvot cilvēku no atbildības par drošu paša un savu pasažieru nonākšanu galapunktā.

Lai gan tehnoloģijas attīstās un neskaitāmi auto ar autopilotu ir spējuši sevi pierādīt, piemēram, izbraukt sacīkšu trasi, mērot ceļu no Losandželosas līdz Lasvegasai, braukt dažādās pasaules pilsētās bez vadītāja iesaistīšanās, tomēr uz ceļa ir ļoti daudz dažādu mainīgu faktoru, kas vienkāršu braucienu var pārvērst katastrofā.

Tas ir viens no galvenajiem faktoriem, kas bremzē 100% autonomu auto ieviešanu un pagaidām neļauj saprātīgiem autoražotājiem uzņemties pilnu atbildību par satiksmes drošību.

Pierādījums tam ir kāda Tesla Model S avārija Teksasā, ASV. Tā notika pirms dažām dienām, kad kāds melna Tesla Model S vadītājs ar ieslēgtu autopilotu traucās pa divu joslu autostrādi, taču nepamanīja būvdarbu zonas sākumu un pilnā ātrumā ietriecās barjerā.

Kā tīmeklī atklājis avārijā iesaistītā Tesla vadītājs, viņa auto ir aprīkots ar pirmās paaudzes autopilotu un līdz šim tas nekādas problēmas nebija radījis. No šīs avārijas savukārt redzams, ka cilvēks aizvien ir drošības garants satiksmē, lai gan arī mēdz bieži pieļaut kļūdas. Taisnības labad gan jāsaka, ka vēl nesen ziņojām par gadījumu, kurā tikai Tesla autopilota reakcija paglāba mašīnā braucošos no iekļūšanas avārijā.

Jāpiebilst, ka Tesla autopilots nav paredzēts vadītāja aizstāšanai un kompānija norāda, ka cilvēka rokām allaž jābūt uz stūres, lai spētu adekvāti reaģēt ekstrēmās situācijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu