KNAB vērtēs divu «Saskaņas» deputātu darbību Rīgas 1. un 2.slimnīcas valdēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis izvērtēt Rīgas domes «Vienotības» frakcijas deputāta Olafa Pulka iesniegumu par iespējamiem interešu konfliktiem Rīgas 1.slimnīcā un Rīgas 2.slimnīcā, kuru valdēs darbojas Rīgas domes «Saskaņas» frakcijas deputāti Genādijs Sevastjanovs un Baiba Rozentāle, informēja «Vienotības» pārstāvis Edgars Ikstens.

Iespējamā interešu konflikta vērtēšanas sākšanu apstiprināja arī KNAB pārstāve Laura Dūša, norādot, ka KNAB savas kompetences robežās izvērtē informāciju saistībā ar iespējamiem Rīgas 1.slimnīcas un Rīgas 2.slimnīcas valsts amatpersonām likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem.

Kā norāda Ikstens, publiskajā telpā pieejamā informācija liecina, ka Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina ir šīs pašas slimnīcas valdes locekļa un Rīgas domes deputāta Savastjanova meita. Pēc publiski pieejamās informācijas, Sevastjanovam piederot kapitāla daļas divos ar medicīnas pakalpojumiem saistītos uzņēmumos - «Medasko» un «X-Dental» -, kas, pēc Pulka domām, ir koruptīvu darījumu un interešu konfliktu iepirkuma procedūrās risks.

Deputāts izsaka bažas, ka Sevastjanovu ģimenei valdes līmenī iespējams ietekmēt Rīgas 1.slimnīcas lēmumus, lai mazinātu konkurenci saviem uzņēmumiem un izmantotu komercinformāciju sev labvēlīgu lēmumu pieņemšanai.

Savukārt Rīgas 2.slimnīcas valdes locekle Rozentāle darbojas vairākos augstos amatos, apvienojot slimnīcas valdes locekles pienākumus ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas iepirkumu komisijas locekles amatu, profesores pienākumiem Rīgas Stradiņa universitātē, Rīgas domes «Saskaņas» frakcijas deputātes pienākumiem, kā arī ar darbu vairākās nevalstiskās organizācijās. Pulks šo plašo amatu apvienojumu uzskata par paaugstinātu risku nonākt interešu konfliktā.

Likums «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» nosaka, ka interešu konflikts ir situācija, kurā valsts amatpersonai, pildot valsts amatpersonas amata pienākumus, jāpieņem lēmums vai jāpiedalās lēmuma pieņemšanā, vai jāveic citas ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības, kas ietekmē vai var ietekmēt šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu