UNICEF: 1,4 miljoniem bērnu četrās valstīs draud bada nāve

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gandrīz 1,4 miljoni bērnu Jemenā, Dienvidsudānā, Nigērijā un Somālijā šogad var nomirt no bada, pirmdien paziņoja ANO Bērnu fonds (UNICEF).

Jemenā, kur jau divus gadus plosās karš, 462 000 bērnu cieš no nepietiekama uztura, savukārt Nigērijas ziemeļaustrumos no tā cieš 450 000 bērnu.

Bada agrīnā brīdinājuma sistēma «Fews Net» ziņoja, ka dažus nomaļus rajonus Nigērijas Borno štatā bads skāris jau kopš pērnā gada beigām un šī katastrofa var turpināties, jo palīdzības aģentūras nespēj nokļūt pie cilvēkiem, kam tā nepieciešama.

Sausums Somālijā ir atstājis 185 000 bērnu uz bada sliekšņa, bet ir gaidāms, ka viņu skaits tuvākajos mēnešos sasniegs 270 000, vēstīja UNICEF.

Dienvidsudānā vairāk nekā 270 000 bērnu ir bez pietiekama uztura, un ir izsludināts bads dažos valsts ziemeļu rajonos, kur dzīvo 20 000 bērnu.

UNICEF direktors Entonijs Leiks aicināja uz ātru rīcību. «Mēs vēl varam izglābt daudzas dzīvības,» viņš sacīja.

ANO Drošības padomes sūtņi martā plāno apmeklēt Nigērijas ziemeļus, Kamerūnu, Čadu un Nigēru, lai pievērstu starptautisku uzmanību humānajai krīzei, kuru izraisījis bruņotais konflikts ar islāmistu grupējuma «Boko Haram» kaujiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu