Tikai 6% neplāno svinēt Valentīna dienu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai iepriecinātu savu otro pusīti Valentīna dienā, gandrīz 72% Latvijas iedzīvotāju dāvanai plāno tērēt līdz 20 eiro, liecina veiktā aptauja.

Savukārt 15% respondentu svētku dāvanai atvēlēs 21-30 eiro, 6% aptaujāto tērēs 31-40 eiro, bet 7% savus otrās pusītes iepriecināšanai svētkos iecerējuši tērēt vairāk nekā 40 eiro.

Viena no populārākajām dāvanām šogad būs paša gatavota maltīte, jo to savai otrai pusītei šodien gatavos 38% iedzīvotāju. Toties 16% respondentu iecerējuši dāvināt dažādus nieciņus ar sirds simboliku, 12% - saldumus, 11% minēja, ka dāvanā sagādās biļetes uz koncertu, teātri vai kino. Vēl 5% minēja vīnu vai dzirkstošo vīnu, 5% - ziedus, bet vēl 7% respondentu padomā bija citas dāvanas, kā, piemēram, apakšveļa, foto rāmīši, romantiska atpūta SPA un citas dāvanas.

Tikai 6% neplāno svinēt Valentīna dienu.

«Tas, ka iedzīvotāji gatavojas Valentīna dienas svinēšanai un meklē otrai pusītei dažādas dāvanas, redzams tieši pēdējās divās nedēļās. Šajā laikā, salīdzinājumā ar šā gada janvāra beigām, strauji ir pieauguši Valentīna dienai veltīto preču pārdošanas apjomi. Valentīna dienas tematisko dekoru pārdošanas apjomi pieauguši par vairāk nekā 240%, savukārt par 172% pieauguši sirds formas spilvenu pārdošanas apjomi, par 150% - vīriešu apakšveļas pārdošanas apjomi, par 30% - dzirkstošajiem vīniem, bet par 12% palielinājušies cepamo formu sirds formā pārdošanas apjomi,» novērojumos dalās «Maxima Latvija» Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa.

«Arī internetveikala e-maxima.lv klienti gatavojas šodienas svinībām, par trešdaļu vairāk nekā ikdienā, pērkot dažādas konfekšu kastītes. Starp populārākajām saldumu kastītēm ir «Raffaello» dažāda lieluma iepakojumos, kā arī «Geisha» konfekšu kastītes. Šogad februārī vairāk nekā par 230% pieauguši bezalkoholiskā vīna pārdošanas apjomi. Tāpat parādījusies jauna tendence, kad iedzīvotāji priekšroku dod vairākām mazām kūciņām, nevis vienai tortei, kā tas bijis iepriekšējos svētkos. Iecienītākās kūciņas šogad ir mini eklēri un groziņi ar ogām,» stāsta internetveikala e-maxima.lv vadītāja Sanita Bērziņa.

Lai gan lielākā daļa jeb 77% Valentīna dienu svinēs tieši šodien, daļa jeb 5% nosvinēja jau pagājušajā nedēļas nogalē, bet vēl 11% svinības iecerējuši nākamajā nedēļas nogalē, bet pārējiem nav plāna īpaši atzīmēt šos svētkus.

«Tradicionāli tieši 14.februārī pieaug ziedu, dzirkstošā vīna, sveču, dažādu dekoru un saldumu pārdošanas apjomi, jo tad iedzīvotāji steidz iepirkties, lai vakarā priecētu savu otro pusīti. Tāpat pieaug arī gatavo salātu, augļu, īpaši zemeņu pārdošanas apjomi. Prognozējam, ka lielākais pārdošanas apjomu pieaugums būs šodien, bet tas nebūs tik liels kā pērn, kad svētki bija nedēļas nogalē,» norāda Z.Kaktiņa.

Teju 42% iedzīvotāju iecerējuši romantiskas vakariņas sveču gaismā mājās, 17% gaidīs pārsteigumu no otrās pusītes, 6% iecerējuši doties uz restorānu, 4% - uz kādu romantisku filmu kino, 23% respondentu nav pagaidām neko iecerējuši, bet vēl 8% minēja citu variantu, piemēram, došanos uz ballīti, koncertu, SPA apmeklējumu un citur.

Aptauja par svētku svinēšanas paradumiem bija izvietota «Maxima Latvija» mājas lapā laika posmā no 30.janvāra līdz 10.februārim, un tajā kopumā piedalījās 1380 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu