LZA viceprezidents: Ministru kabineta noteikumi par Eiropas naudas apguvi ir vienkārši jānovāc

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru kabineta noteikumi par Eiropas fondu naudas apguvi ir vienkārši jānovāc, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» izteicās Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) viceprezidents, Latvijas Kardiologu biedrības prezidents Andrejs Ērglis.

Vaicāts, vai attiecībā uz zinātni ir nepieciešama kādas likumdošanas maiņa, Ērglis norādīja, ka vienmēr ir teicis, ka vispirms ir kaut kas jārada un būtībā pēc tā notiek kaut kāda likumdošanas maiņa.

Vienlaikus, profesors atzina, ka Ministru kabineta noteikumi Eiropas fondu naudas apguvē, viņaprāt, ir nepamatoti un tā ir liela problēma. Viņš izteicās, ka šie noteikumi ir vienkārši jānovāc.

LZA viceprezidents arī atzina, ka zinātnes joma ir ļoti «saskaldīta». «Skaidri redzu, ka mums tiešām ir ko darīt arī zinātnes konsolidācijā,» sacīja Ērglis. «Mērķiem ir jābūt. Mums ir jābūt ambicioziem,» viņš uzsvēra. LZA esot plāns radīt lielu platformu, «kur šīs lietas izdarīt».

Ērglis arī piebilda, ka ir jāveicina, lai jaunie cilvēki gribētu pētīt un pēc tam šīs pētniecības rezultāti tiktu izmantoti mūsu visu labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu