3 jogas pozas, kas jāveic, ja esat saaukstējies

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Laikā, kad apkārt klejo vīrusi, saaukstēties ir ļoti vienkārši, pat jogotājiem. Nav tā, ka joga vienmēr garantē to, ka nesaslimsiet, taču joga noteikti var palīdzēt ātrāk tikt uz kājām. Joga palielina limfas cirkulāciju – tas ir šķidrums, kas plūst ķermenī, «savācot» baktērijas un vīrusus un izvadot tos no organisma caur limfmezgliem. Daudzas āsanas tiešā veidā stimulē limfātisko sistēmu, un, ja mēs nodarbojamies regulāri, tas mums palīdz būt noturīgākiem pret slimībām.

Tāpat jogas laikā mēs praktizējam elpošanu ar diafragmu, kas nostiprina plaušas, un mūsu ķermenis uzņem lielu daudzumu skābekļa. Kad mums deguns ir ciet, tas bieži vien ir saistīts ar limfas stagnāciju un sliktu asinsriti. Joga palīdz tikt galā ar šīm problēmām, kā arī samazina stresa līmeni, kas arī ietekmē organisma spēju pretoties slimībām. Lai iegūtu rezultātu, nebūt nav nepieciešams nodarboties ar jogu stundām ilgi, turklāt kuram gan to gribas saaukstēšanās laikā?

Var veikt tikai šīs 3 pozas, 3-4 reizes nedēļā. Iekļaujiet tās savā regulārajā praksē vai veiciet tās atsevišķi, un tas palīdzēs jums nesaslimt vai ātrāk atveseļoties, ja tas jau ir noticis. Katru pozu noturiet 5-8 elpošanas ciklus. Prakses noslēgumā, pirms relaksācijas veiciet elpošanas vingrinājumu Anuloma Viloma.

Foto: Depositphotos.com

KOBRAS POZA

Atver krūtis un plaušu daļu, aktivizē krūšu dziedzerus, kas atrodas krūts centrā. Īpaši vērtīgi šo pozu ir veikt ziemā, kad mums ir tendence no aukstuma sarauties un kad mēs daudz vairāk laika pavadām telpās pie saviem gadžetiem. Elpojam šajā pozā lēni un mierīgi, izstiepjot ķermeņa augšdaļu.

Foto: Depositphotos

STĀJA UZ PLECIEM

Apgrieztās pozas palielina pasīvo limfas cirkulāciju. Stāja uz pleciem ir zināma kā visu āsanu karaliene un palīdz arī stimulēt vairogdziedzeri.

Foto: Depositphotos.com

SAGRIEZIENS SĒDUS

Vērpes un vingrinājumi, kas atver iegurni, aktivizē liesu un limfmezglus padusēs un cirksnī. Šie orgāni ir imunitātes šūnu rašanās vieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu