Kanādā pārdod 23 gadus vecu auto bez nobraukuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.autotrader.ca

1993.gadā kādam General Motors koncerna dīlerim Kanādā, Ontario provincē tika piegādāts melns Cadillac Allante. Auto tika novietots salonā un sāka gaidīt savu pirmo saimnieku, kuru tam tā arī sagaidīt līdz šim nav sanācis. Tagad, kad pagājuši 23 gadi, dīleris automobili beidzot nolēmis pārdot, par to prasot 77 tūkstošus Kanādas dolāru (55 tūkstoši eiro).

Modeli Allante Ganeral Motors sāka izstrādāt pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, lai būtu instruments, ar ko stāties pretī Mercedes-Benz SL rodsteram. Modeļa dizaina izstrādi amerikāņi uzticēja itāļu uzņēmumam Pininfarina, kurš veica arī virsbūvju izgatavošanu, un pēcāk tās speciālos Boeing 747 sūtīja uz ASV.

Foto: www.autotrader.ca

Pirmais Allante tika prezentēts 1986.gadā. Auto tika konstruēts uz saīsinātas Cadillac Eldoradon platformas, kam arī bija priekšējo riteņu piedziņa.

Sākotnēji Allante tika komplektēts ar 4,1 litra astoņu cilindru motoru, kurš attīsta 170 zirgspēkus. Vēlāk tas tika aizstāts ar 4,2 litru V8 motoru ar 200 zirgspēkiem, bet no 1993.gada rodsters jau bija pieejams ar 4,6 litru motoru, kurš attīsta 295 ZS.

Pēc pēdējās modernizācijas Allante bija pieejams arī ar noņemamu alumīnija jumtu (iepriekš tam bija tikai salokāms auduma jumts), digitālu instrumentu paneli, uzlabotas bremzes un jaunu balstiekārtu Road Sensing Suspension; tās nosaukums jau vien liecina, ka piekare spēja sajust apstākļus uz ceļa un attiecīgi pielāgoties.

Starp citu, Allante, kas nebija masu produkts, vienā eksemplārā ir sasniedzis arī jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa personīgo garāžu.

Foto: www.autotrader.ca
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu