Latvijas austrumos un Zemgalē uz ceļiem apledojums; ielas slidenas arī Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Latvijas austrumu daļā un dažviet Zemgalē uz ceļiem veidojas apledojums, turklāt atkalas dēļ ielas ir slidenas arī Rīgā, kaut ledus ir gandrīz neredzams.

Kā liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) apkopotā operatīvā informācija, šorīt Latgalē braukšana ir apgrūtināta pa visiem lielajiem ceļiem, kas vedu uz Rēzekni un Daugavpili aptuveni 30-80 kilometru rādiusā ap šīm pilsētām. Tāpat braukšana ir apgrūtināta vairākos Daugavpils šosejas un autoceļa Tīnūži-Koknese posmos, kā arī Vidzemes šosejas posmā no Virešiem līdz Veclaicenei.

Savukārt Lietuvas virzienā apledojums veidojas uz Bauskas šosejas no Iecavas līdz pat Grenctālei.

Kā informē LVC, slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 139 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ielas - ne tikai brauktuves, bet arī ietves - ir apledojušas arī Rīgā, turklāt ledus brīžiem ir teju neredzams.

Saskaņā ar meteoroloģisko informāciju, šorīt Latvijā ir apmācies un dūmakains laiks, daudzviet neliels lietus un atkala jeb sasalstošs lietus, tāpēc autovadītājiem un arī gājējiem jābūt ļoti uzmanīgiem.

Autovadītājiem papildus jāņem vērā, ka braukšanas apstākļi var mainīties ik minūti. Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, šoferi tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu