Prezidents: Kolumbija un ELN vienojušies par miera sarunu sākšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbijas valdība un komunistu teroristu grupējums Nacionālās atbrīvošanas armija (ELN) panākuši jaunu vienošanos par miera sarunu sākšanu, trešdien paziņojis Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss.

Prezidents, kurš pašreiz atrodas Pasaules Ekonomikas forumā Davosā, sacīja, ka valdība un ELN panākuši vienošanos pēc tam, kad atrisinātas domstarpības par ELN ķīlnieka atbrīvošanu.

ELN ir Kolumbijas otrs lielākais komunistiskais teroristu grupējums pēc Kolumbijas Revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem (FARC).

Santoss un FARC 24.novembrī parakstīja miera līguma jauno variantu pēc tam, kad sākotnējais variants 2.oktobrī referendumā tika noraidīts.

Miera līgums paredz FARC pārtapšanu politiskā partijā un grupējuma 5700 kaujinieku atbruņošanu.

Santoss sacījis, ka līdzīga līguma noslēgšana ar ELN ļautu viņam panākt pilnīgu mieru Kolumbijā.

Saskaņā ar valdības aplēsēm, ELN veido aptuveni 1500 kaujinieku.

Valdība un ELN slepenas sarunas sāka 2014.gada janvārī, cerībā drīzumā sākt oficiālas miera sarunas, tomēr process nonāca strupceļā jautājumos par ķīlniekiem un gūstekņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu