Trīs jaunu zēnu brigāde izglābj Ievas brāļa dzīvību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Latvijā ir arī ļoti labi mediķi! Tā uzskata kāda TVNET lasītāja, kura nesen saskārusies ar ātrās palīdzības brigādi, kas operatīvi un profesionāli izglāba viņas brāļa dzīvību. Sieviete saka paldies mediķiem un izsaka cerību, ka dakteri, kas ir tik prasmīgi un sirsnīgi, nepametīs dzimteni, bet turpinās darbu pacientu labā.

Daudz mediķu strādā arī labi

TVNET lasītāja Ieva rakstīja: «Vienmēr, bet jo īpaši pēdējā laikā, presē un medijos ir daudz negāciju, kas saistīti ar veselības aprūpi. Vienmēr tiek izcelts negatīvais, sliktais.

Lai to visu līdzsvarotu, vēlos padalīties ar savu neseno pieredzi ar mūsu pašu ātro palīdzību. Man ir brālis - smagi slims, piekalts gultai. Pagājušā gada 29. decembrī pašā dienas vidū viņa stāvoklis kļuva patiesi smags - dziļa bezsamaņa, ne uz ko nereaģēja. Protams, izsaucām ar māti ātro palīdzību, bija skaidrs, ka pašas galā netiksim.

Pavisam drīz ieradās «ātrie» - trīs jauni zēni, nu varētu būt gadi 23 - 25.

Sākotnēji, teikšu godīgi, nobijos. Sak' - ko tad tie jaunie māk? Atzīstu - es ļoti kļūdījos. Dakteris nekavējoties sagrieza brāli pareizā pozīcijā, neaptveramā ātrumā ielika mutē neliela izmēra trubu, pa to laiku bija nokomandējis medbrāli, kādas zāles jāsagatavo, un nekavējoties (biju pārsteigta, cik ātri to var izdarīt) dakteris iedūra kaut ko vēnā. Tas viss bija sekunžu jautājums.

Tad tika paziņots kādam no priekšniecības, ka citu palīdzības brigādi nevajag - strādāšot paši.

Visam pa vidu vēl ekrāns ar dažnedažādiem vadiem, asinsspiediena mērīšana, asinis no pirksta...

Mediķi pārliecina par profesionalitāti

Visu jau nemaz nevarēju uztvert. Temps bija tiešām pārsteidzošs.

Tas lika nomierināties - darbinieku vidū absolūts miers.

Brāli nekavējoties uz rokām nonesa lejā uz automašīnu un nogādāja slimnīcā.

Pirms tam vēl satrauktajai mammai kaut ko nomierinošu iedeva, lika nomierināties - viss būšot labi.

Ko es ar to visu gribu teikt - mums ir IZCILI jaunie ārsti.

Šie konkrētie speciālisti strādāja ar mašīnu Nr. 121. Pa ceļam uz slimnīcu noskaidrojām, ka braukuši no Daugavas otras puses, jo mūsu adrese ir Ziepniekkalnā.

Es no sirds ceru, ka dakteri, kas ir tik prasmīgi un sirsnīgi, nepametīs dzimteni, bet turpinās darbu pacientu labā.

Ne pirmo reizi saskaros ar ātro palīdzību. Godīgi teikšu - ne tuvu tādas iejūtības un profesionalitātes.

Tagad tiešām zinu - ja būs, nedod dievs, vajadzība pēc medicīniskās palīdzības, zināšu, ka 121. mašīna ir izcilu mediķu brigāde.

Diemžēl nezinu, kā sauc jauno dakteri, steigā pat neiedomājos apjautāties, bet no sirds vēlētos viņam pateikt vissirsnīgākos pateicības vārdus. Lai Dievs svētī gan viņu, gan visus pārējos, kas tikpat cēli nodarbojas ar pacientu glābšanu.»

Mediķi saņem paldies

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša TVNET apliecināja, ka tas ir reāls gadījums un brigāde strādājusi ļoti profesionāli.

Šajā gadījumā labu darbu veikuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsta palīgs Normunds Buivids, sanitārs Andrejs Fjodorovs un operatīvā transportlīdzekļa vadītājs Madars Bērziņš.

«Vienmēr ir ļoti patīkami saņemt atzinīgus vārdus par savu darbu. Ikdienā no pacientiem saņemam paldies un laba vēlējumus arī caur mūsu mājas lapu vai pacienti un piederīgie piezvana uz dienestu. Pērn esam fiksējuši gandrīz 600 pateicības mūsu brigādēm, kas atsūtītas uz dienestu. Un cenšamies, lai katrs paldies nonāk pie mūsu kolēģiem!» viņa sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu