Lepēna apmeklē Trampa torni, bet netiekas ar viņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta kandidāte no galēji labējās partijas «Nacionālā fronte» Marina Lepēna ir apmeklējusi Trampa toni Ņujorkā, bet nav tikusies ar jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu vai viņa personālu, ceturtdien paziņoja Trampa palīgi.

Nacionālās frontes līdere, kas ir atzinīgi novērtējusi Trampu, dzēra kafiju Trampa torņa zemākā līmeņa vestibilā esošā kafejnīcā «Trump Ice Cream Parlor» kopā ar trim vīriešiem, starp kuriem bija viņas partneris – Nacionālās frontes viceprezidents Luī Alio.

Kopā ar Lepēnu Trampa tornī tika redzēts arī itāliešu biznesmenis Džordžs Lombardi, kurš dzīvo šajā ēkā un kuru izdevums «Politico» raksturoja kā Trampa «pašminēto kontaktu ar Eiropas galēji labējām partijām».

Lepēna atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumu, vai viņa tur ieradusies tikties ar Trampu.

Tramps novembrī tikās ar citu ievērojamu Eiropas populistu līderi – Lielbritānijas «Brexit» kampaņas atbalstītāju Naidželu Farāžu, un viņi abi kopīgi nofotografējās.

«Viņa netiekas ne ar vienu no mūsu komandas,» reportieriem paziņoja Trampa preses sekretāre Houpa Hiksa.

«Nekādas tikšanās. Šī ir publiska ēka,» sacīja Trampa preses sekretārs Šons Spaisers.

«Privāta vizīte. Nekādu paziņojumu,» Alio rakstīja, atbildot uz jautājumu, vai Lepēna plāno runāt ar reportieriem ēkas vestibilā, kas ir publiski pieejama zona ar suvenīru veikaliem un kafejnīcām.

Lepēna gatavojas prezidenta vēlēšanām šogad. Saskaņā ar aptauju rezultātiem viņa iekļūs vēlēšanu otrajā kārtā, bet tajā zaudēs konservatīvajam kandidātam Fransuā Fijonam.

Lepēna bija starp pirmajiem ārvalstu politiķiem, kas apsveica Trampu ar uzvaru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu