«Latvijas Tilti»: Akciju atpirkšanas piedāvājums neietekmēs nodarbinātību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

SIA «LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» izteiktais būvkompānijas «Latvijas Tilti» akciju obligātais un galīgais atpirkšanas piedāvājums neietekmēs kompānijas nodarbinātības politiku, teikts «Latvijas Tiltu» valdes atzinumā par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

«Latvijas Tiltu» valde norāda, ka tā pozitīvi vērtē «LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» izteikto piedāvājumu. «»LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» kā vienīgā akcionāra esamība paātrinās lēmumu pieņemšanu un ļaus «Latvijas Tiltiem» efektīvāk koncentrēties uz pamatdarbības virzieniem, kā arī operatīvāk reaģēt uz tirgus izmaiņām, sekmējot «Latvijas Tiltu» turpmāko attīstības procesu,» sacīts atzinumā.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka pēc «Latvijas Tiltu» akciju atpirkšanas un akciju izslēgšanas no regulētā tirgus kompānija turpinās komercdarbību, pamatojoties uz apstiprināto stratēģiju un statūtos noteiktajiem darbības veidiem.

«»LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» piedāvājums tieši vai netieši neietekmēs «Latvijas Tiltu» turpmāko darbību un to nodarbinātības politiku, stratēģiskos plānus, darbavietu skaitu, «Latvijas Tiltu» komercdarbības atrašanās vietu,» teikts atzinumā.

Jau vēstīts, ka «LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» izteikusi «Latvijas Tiltu» akciju obligāto un galīgo atpirkšanas piedāvājumu. Vienas «Latvijas Tiltu» akcijas cena galīgajā akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 8,81 eiro. Akciju atpirkšanas piedāvājumu «Latvijas Tiltu» akcionāri var pieņemt līdz 3.februārim (ieskaitot).

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 28.decembrī atļāva «LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» izteikt «Latvijas Tiltu» akciju galīgo atpirkšanas piedāvājumu.

Pēc FKTK paustā, tā kā «LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» pieder 95,03% no «Latvijas Tiltu» balsstiesīgo akciju kopskaita un ārkārtas akcionāru sapulcē 5.decembrī tā bija vienīgais akcionārs, kas balsoja par «Latvijas Tiltu» akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, kompānija ir tiesīga izteikt akciju galīgo atpirkšanas piedāvājumu, kas ietver arī akciju obligāto atpirkšanas piedāvājumu atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam.

«LNK (Latvijas Novitātes Komplekss)» ir tiesīga iegūt no «Latvijas Tiltu» pārējiem akcionāriem 33 224 akcijas, taču kompānija nevar iegūt 2013 personāla akcijas, jo tā neatbilst personu lokam, kas ir tiesīgas iegūt personāla akcijas. Tādējādi «Latvijas Tiltu» akciju atpirkšanai būs nepieciešami 292 703,44 eiro.

Finanšu instrumentu tirgus likums nosaka, ka akciju atpirkšanas galīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nav pieņēmis galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiek bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudē tiesības rīkoties ar tām.

«Latvijas Tiltu» kopējo akciju kapitālu veido 671 000 akciju 1,4 eiro nominālvērtībā, tajā skaitā ar balsstiesībām ir 668 987 akcijas, bet 2013 ir personāla akcijas bez balsstiesībām. Publiskā apgrozībā ir 668 987 «Latvijas Tiltu» akcijas.

Būvfirma remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. 2015.gadā «Latvijas Tilti» strādāja ar 15,47 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir divas reizes mazāk nekā 2014.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 3,4 reizes un bija 69 600 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu