«Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatam nominē Jakrinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatam nominēts pašreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Rīgas pilsētas pašvaldība 11.novembrī izsludināja konkursu uz «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatu. Pretendentiem vajadzēja būt ar augstāko akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību finansēs, ekonomikā vai uzņēmējdarbības vadībā, kā arī vismaz trīs gadu darba pieredzei lielas kapitālsabiedrības vadošā amatā, bija vēlama pieredze satiksmes un transporta jomā.

Tāpat no pretendentiem tika prasīta izpratne par «Rīgas satiksmes» darbības jomu - sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, maksas autostāvvietu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, kā arī dalību transporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstīšanā.

«Rīgas satiksmes» valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija saņēma desmit pieteikumus un pēc kandidātu iesniegto dokumentu atbilstības konkursā izvirzītajām pamatprasībām izvērtēšanas nolēma uz otro kārtu jeb pārrunām izvirzīt četrus kandidātus.

«Rīgas satiksmes» valdes locekļa amata kandidātu konkursa komisija, pamatojoties uz kandidātu izvērtējuma rezultātiem un atbilstoši definētajām kandidātu atlases prasībām, nolēma valdes locekļa amatam nominēt Jakrinu.

Jakrins Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumus veic no augusta vidus, kad saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata tika atstādināts departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Pirms tam Jakrins bijis Ceļu Satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis. Jakrins savulaik bijis nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) biedrs, 2005.gadā ieņēma Rīgas vicemēra Jāņa Birka padomnieka amatu, kā arī SIA «Rīgas nami» padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

Savukārt 2010.gadā ar Jakrina vārdu bija saistīts politisks skandāls, kad partijas biedri viņu izslēdza no partijas, jo Jakrins vienlaikus ieņēma vairākus nozīmīgus amatus, tostarp satiksmes ministra biroja vadītāja amatu un CSDD valdes locekļa amatu. Kā toreiz pauda VL-TB/LNNK vadība, Jakrina iecelšana CSDD valdē vērtējama kā nepieņemama gan tāpēc, ka tas veikts pēdējā dienā bez jebkāda konkursa, gan paša Jakrina apšaubāmās reputācijas dēļ.

Jau ziņots, ka amata kandidātu konkursa komisijas sastāvā bija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova, Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (S), Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu