Dziesmu un deju svētki ļāvuši nopelnīt galvaspilsētas viesnīcām un restorāniem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Jūlija sākums Latvijā tradicionāli ir tūrisma «karstās sezonas» sākums, taču šoreiz, pateicoties Dziesmu un deju svētkiem, peļņa vēl lielāka varētu būt galvaspilsētas viesnīcām un Vecrīgas restorāniem, svētdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

«No biznesa viedokļa vairāk svētkus izjūt, protams, ēdinātāji, kas ēdina Dziesmu svētku dalībniekus un arī kolēģi no Vecrīgas. Vecrīgas restorāni un īpaši izklaides vietas teica, ka ir pamanījuši Dziesmu svētku dalībniekus,» stāsta Vīna bāra «Garāža» līdzīpašnieks un Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis. Viņš secina, ka ieguvēji, pateicoties svētkiem, galvenokārt ir Vecrīgas restorāni, jo apmeklētāju skaits ārpus centra neesot audzis.

Vienlaikus Jenzis neslēpj, ka, ja daļa Rīgas restorānu īpašnieku šonedēļ ir ieguvēji, tad citviet Latvijā viņi palikuši zaudētājos. «Kolēģi reģionos - Cēsīs, Liepājā - teica, ka viņiem liekas, ka pilsēta ir izmirusi, ka visi dejo un dzied [Rīgā].»

Arī Viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Pinnis skaidro, ka viesnīcas, pateicoties svētkiem, būs nopelnījušas vairāk, jo, augot pieprasījumam, ir augušas arī cenas. "Tā kā viesnīcas jau ir gandrīz aizpildītas, tad vēl vairāk istabas "izpūst" nevar. Bet tām ir iespējams nedaudz pakoriģēt cenu par kādiem pāris procentiem,» stāsta Pinnis.

Kā ziņots, pateicoties Dziesmu un deju svētkiem, šī nedēļa Rīgā ir jo īpaši pilna viesu. Turklāt tūristu skaitu ir papildinājuši vairāk nekā 40 000 svētku dalībnieku, no kuriem daudzi galvaspilsētā ieradušies kā viesi. Taču jau pirmdien Rīga kļūs tukšāka, jo vairums svētku dalībnieku to pametīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu