Kantaināku auto grūti iedomāties jeb tāds ir jaunais Suzuki Jimny

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Suzuki

Suzuki publiskojuši jaunā supermini apvidnieka Jimny pirmās oficiālās bildes, kā arī tehnisko informāciju. Pagaidām gan tā attiecas tikai uz Japānas tirgu un tikai Japānā būs pieejamas divas modeļa versijas parastā Jimny un Jimny Sierra. Aizjūras zemēs būs pieejams tikai Jimny Sierra, ko Suzuki tad dēvēs vienkārši par Jimny.

Jaunajam Jimny, tāpat kā modeļa iepriekšējai paaudzei, ir rāmja un virsbūves konstrukcija. Tāpat auto ir pieslēdzama pilnpiedziņa un sadales kārba ar pazeminātajiem pārnesumiem. Nu gluži kā īstiem apvidus auto.

Labajā pusē - Jimny Sierra, ko paredzēts tirgot arī ārpus Japānas un dēvēt vienkārši par Jimny
Labajā pusē - Jimny Sierra, ko paredzēts tirgot arī ārpus Japānas un dēvēt vienkārši par Jimny Foto: Suzuki

Ne tādi kā īstiem apvidus auto ir mašīnītes gabarīti. Jimny ir tikai 3480 mm garš, 1645 mm plats un 1725 mm augsts. Jimny klīrenss ir 210 mm. Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes Jimny, jaunais automobilis ir par 195 mm īsāks, par 45 mm platāks un par 20 mm augstāks.

Jimny dzinēju gammā ietilpst 64 zirgspēku un 103 ņūtonmetru turbo motors ar 660 cm3 darba tilpumu. Otra opcija ir 1,5 litru atmosfēriskais dzinējs ar 102 ZS un 130 Nm.

Foto: Suzuki

Motoru komplektēšanai var izvēlēties starp piecu pakāpju manuālo vai četru pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Suzuki Jimny aprīkojumā ietilpst LED lukturi, klimata kontrole, keyless-go sistēma, kruīza kontrole, vieglmetāla diski, aklo zonu uzraudzības sistēma, sistēma, kas palīdz novērst frontālu sadursmi, kā arī kamera, kas prot nolasīt ceļazīmes.

Foto: Suzuki

Jimny pircējam būs iespēja izvēlēties starp četrām aprīkojuma paketēm Survival, Offroad, Heritage un Revival, kam ir atšķirīgs ārējais noformējums un arī papildaprīkojums.

Foto: Suzuki

Supermini cena Japānas tirgū būs ap 1,5 miljoniem jenu, kas atbilst 11 580 eiro.

Tehniskie dati

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu