Rinkēvičs: Apsveram vēstniecības ASV stiprināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tiek apsvērta Latvijas vēstniecības ASV kapacitātes stiprināšana, tāpat diplomātu darba slogu atvieglos nākamgad plānotā Latvijas investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) pārstāvniecības atvēršana ASV, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdes laikā norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Komisijas sēdē Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) vērsa uzmanību, ka nepieciešams vismaz uz laiku papildināt darbinieku skaitu vēstniecībā. Viņš skaidroja, ka tāpat būtu labi palīdzēt ASV topošā prezidenta Donalda Trampa administrācijas jaunajām amatpersonām iepazīties ar valstī esošajiem apstākļiem - to varētu nedēvēt par lobēšanu, bet par izglītošanu. Tas varētu gan būt vai nu apmaksāts, vai neapmaksāts darbs, bet tā veikšanu varētu apsvērt kopā ar igauņiem un lietuviešiem.

Rinkēvičs pauda, ka pašlaik tiek plānotas vairākas vizītes uz ASV, lai pārrunātu Latvijai aktuālos jautājumus. Reizē viņš aicināja nepārspīlēt, norādot, ka nebūtu «pa galvu, pa kaklu» jāslēdz dārgi līgumi ar lobēšanas kompānijām. ĀM jau ierasti katru gadu veic izglītošanas darbu ar ASV atbildīgajām personām, norādīja ministrs.

Ārlietu ministrs skaidroja: lai kādi signāli ir skanējuši ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā, taču decembrī notikušās Baltijas valstu tikšanās laikā ar ASV Kongresa pārstāvjiem ir gūts apliecinājums, ka mūsu sabiedrotā saistības NATO nemainās.

Rinkēvičs šodien piedalījās Eiropas lietu komisijas sēdē saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikai veltīto ziņojumu Saeimā. Gada sākumā tradicionāli ārlietu ministrs sniedz ziņojumu Saeimā par ārpolitiku un tam seko deputātu debates.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu