Eiropas Savienība vai Alepo? Bēgļu nometne Atēnās, kurā TVNET neielaida, bet...

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nolaista Atēnu industriālā rajona vidū atrodas Elaionas bēgļu nometne. Grieķijas valdība uz šejieni pārcēla dažādu galvaspilsētas apkārtnē stihiski tapušu nometņu iedzīvotājus. Saskaņā ar Grieķijas valdības datiem, nometnē dzīvo divi tūkstoši cilvēku. Šī tiek uzskatīta par vienu no labiekārtotākajām bēgļu nometnēm Grieķijas galvaspilsētā, kurā tiek nodrošinātas cilvēka pamatvajadzības.

TVNET oficiālu nometnes apmeklējumu pieteica pirms divām nedēļām. Pēdējā brīdi, kad TVNET bija jau ieradies Atēnās, Grieķijas valdība atteica iespēju to apmeklēt. Par spīti tam, TVNET devās uz Elaionas bēgļu nometni, lai klātienē redzētu, kā tajā izskatās. Lai arī teritoriju apjož žogs, iekļūšana nesagādā problēmas, jo vietām tas ir viegli pārkāpjams.

Apkārt nometnei ir pamestas un izdemolētas ēkas, vairākas autokapsētas, izgāztuves un valda postaža. Bēgļiem, kuri uzturas nometnē, nav liegts atstāt tās teritoriju. Tādējādi daudzi nelaimes piemeklētie patvēruma meklētāji uzturas ārpus nometnes – iepērkas vietējos veikaliņos un pastaigājas pa piedrazotajām ielām. Neviena nepieskatīti bērni rotaļājas starp starp atkritumu tvertnēm, klaiņo un meklē piedzīvojumus.

Brīdī, kurā TVNET ieradās minētajā bēgļu nometnē, vairākos autobusos suņu un policijas uzraudzībā tika sēdināti bērni. Viens no nometnes apkārtnē sastaptajiem bēgļiem TVNET skaidroja, ka bērni tiek vesti uz skolu. Vešana uz skolu izvērtās dramatiska – kāda nometnes iedzīvotāja skrēja pakaļ vienam no autobusiem un vairākkārt mēģināja uz tā uzrāpties.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu