«Rīgas satiksmes» valdes locekļa amatam pieteikušies desmit pretendenti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatam ir pieteikušies desmit pretendenti, informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

(Pievienota 3.rindkopa.)

Par tālāko rīcību lems konkursa komisija, kuras sanākšanas laiks vēl nav zināms.

Konkursa komisijas sastāvā ir Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova, Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (S), Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece Ilze Spūle-Statkus.

Rīgas pilsētas pašvaldība 11.novembrī izsludināja konkursu uz pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes locekļa amatu. Pretendentam jābūt ar augstāko akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību finansēs, ekonomikā vai uzņēmējdarbības vadībā, kā arī vismaz trīs gadu darba pieredzei lielas kapitālsabiedrības vadošā amatā, vēlama ir pieredze satiksmes un transporta jomā.

Tāpat no pretendentiem tiek prasīta izpratne par «Rīgas satiksmes» darbības jomu - sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu, maksas autostāvvietu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, kā arī dalību transporta infrastruktūras uzturēšanā un attīstīšanā. Pretendentiem jābūt nevainojamai reputācijai.

Kā informēja Vidauskis, jauns valdes loceklis nepieciešams, jo līdzšinējā valdes locekle Irina Feļdmane saņēmusi citu darba piedāvājumu. Feļdmane kopš 31.oktobra ir starptautiskās lidostas «Rīga» valdes locekle.

Kamēr notiek konkurss, «Rīgas satiksmes» valdē Feļdmanes vietā iecelts Emīls Jakrins. Patlaban «Rīgas satiksmes» valdē darbojas Jakrins, Larisa Loskutova, Andrejs Požarnovs, Inese Švekle, savukārt valdes priekšsēdētājs ir Leons Bemhens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu