ASV vadītā koalīcija nogalinājusi vienu no «Islāma valsts» līderiem Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV vadītā militārā koalīcija ir nogalinājusi vienu no džihādistu grupējuma «Islāma valsts» līderiem Sīrijā, sestdien paziņoja Pentagons (ASV Aizsardzības ministrija).

«Koalīcijas kara lidmašīnas uzbruka un nogalināja tunisieti Bubakeru al Hakimu Sīrijas pilsētā Rakā,» un šis trieciens notika 26.novembrī, pavēstīja Pentagona preses sekretārs Bens Sakrisons.

«Hakims bija viens no «Islāma valsts» līderiem un ilggadējs terorists, kuram bija dziļi sakari ar Francijas un Tunisijas džihādistu elementiem,» viņš piebilda.

33 gadus vecais Hakims tika turēts aizdomās par līdzdalību ekstrēmistu uzbrukumos Tunisijas politiskajiem vadītājiem 2013.gadā, teica Sakrisons.

«Viņa novākšana samazina «Islāma valsts» spēju veikt jaunus uzbrukumus Rietumos un liedz «Islāma valstij» ektrēmistu veterānu ar plašiem sakariem,» piebilda Pentagona preses sekretārs.

Hakima nāve ir oficiāli apstiprināta pēc tam, kad 2.decembrī par to tika paziņots kāda Sīrijas opozīcijas grupējuma «Twitter» kontā.

Hakims, kurš dzimis Parīzē, no 2003. līdz 2004.gadam cīnījās Irākā «Al Qaeda» pusē, bet vēlāk pievienojās «Islāma valstij».

2008.gadā Parīzē viņam tika piespriests septiņu gadu cietumsods par piedalīšanos džihādistu jauniešu sūtīšanā no Francijas uz Irāku. 2011.gada sākumā viņš tika atbrīvots no cietuma.

Hakima tīklā bija Šerifs Kuaši – viens no diviem brāļiem, kuri 2015.gada janvārī Parīzē sarīkoja uzbrukumu satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai, nogalinot 12 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu