10 ietekmīgi mūziķi, kas nav saņēmuši «Grammy»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/REUTERS/LETA

6. decembrī nosaukti ikgadējie nominanti prestižajai mūzikas balvai «Grammy». Jau ziņojām, ka galvenā cīņa gaidāma starp divām dāmām - amerikāņu dziedātāju Bejonsē un britu popdīvu Adeli. Cik taisnīgi šogad tiks sadalītas balvas, to uzzināsim mazliet vairāk nekā pēc diviem mēnešiem. Tomēr vai taisnīgums vienmēr ir guvis virsroku?

 
Foto: AP/LETA

Bjorka

Islandiešu dziedātāja Bjorka (Björk) ir bijusi nominēta šai balvai 14 reizes, taču vienmēr palikuši bešā. Tiesa, Bjorkas kontā ir gan britu mūzikas balvas, gan dažādas MTV trofejas, gan Kannu kinofestivāla labākās aktrises tituls, taču ne «Grammy».

Foto: REUTERS/LETA
 
Foto: AP/LETA

Tupaks Šakurs

Nelaiķis reperis Tupaks Šakurs (Tupac Shakur) «Grammy» balvai nominēts 7 reizes. Vistuvāk panākumam viņš bija 1996. gadā, kad nominēta bija viņa dziesma «Dear Mama» un albums «Me Against the World».

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: AP/LETA

«Queen»

Lai arī grupa «Queen» ir uzņemta «Grammy» slavas zālē, tā nekad nav saņēmusi nevienu citu «Grammy» balvu par kādu no saviem ierakstiem.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: LETA/Reuters

«Depeche Mode»

Britu grupa «Depeche Mode» balvai nominēta piecas reizes, turklāt četras no piecām nominācijām grupai tikušas pēc 2001. gada, kad muzikāli spēcīgākie albumi jau izdoti.

Foto: LETA/Reuters
 
Foto: TASS/LETA

«Public Enemy»

Politiski uzlādētie reperi - Austrumkrasta - Longailendas, Ņujorkas apvienība «Public Enemy» balvai arī nominēti piecas reizes, tiesa, taisnības labad jāpiebilst, ka «Grammy» labākā hiphopa ieraksta balvu sāka pasniegt tikai ar 1996. gadu. Grupas pirmsākumi meklējami astoņdesmito gadu sākumā, bet savu lielāko popularitāti grupa sasniedza astoņdesmito beigās, līdz ar to grupas labākie ieraksti tika nominēti kopā ar citu žanru pārstāvjiem. Tā 1988. gada albums «It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back» zaudēja Džordža Maikla «Faith».

Foto: TASS/LETA
 
Foto: Publicitātes foto

«Talking Heads»

Ietekmīgā amerikāņu postpanka apvienība «Talking Heads» pat ne reizi nav nominēta šai balvai.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

«The Velvet Underground»

Arī ietekmīgā grupa «The Velvet Underground» ar Lū Rīdu un Džonu Keilu priekšgalā «Grammy» balvai ne reizi nav nominēta. 1999. gadā Lū Rīdam gan izdevās iegūt vienu balvu kā solomāksliniekam par garās formas video «Lou Reed: Rock and Roll Heart».

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: AP/LETA

Bobs Mārlijs

Nesta Roberts Mārlijs, kas plašāk pazīstams kā neapstrīdams regeja karalis Bobs Mārlijs, neticamā veidā arīdzan nav savas dzīves laikā saņēmis nevienu «Grammy» balvu.

2001. gadā, jau pēc nāves viņam piešķirta balva par mūža ieguldījumu.

Foto: AP/LETA
 
Foto: AP/LETA

Džimijs Hendrikss

Leģendārais roka ģitārists Džimijs Hendrikss (Jimi Hendrix) arīdzan nav saņēmis nevienu «Grammy» balvu savas dzīves laikā.

Foto: AP/LETA
 
Foto: AP/LETA

«Led Zeppelin»

Un pats lielākais šoks! «Led Zeppelin», lai arī saņēmuši balvu par mūža ieguldījumu, nav saņēmuši nevienu «Grammy» balvu par saviem studijas albumiem, kas ir neapšaubāma rokmūzikas klasika.

Foto: AP/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu