Par uzņēmuma «Sula» ražoto dzirkstošo bērzu sulas vīnu ir izrādīta interese Krievijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par bērzu sulu pārstrādes uzņēmuma «Sula» dzirkstošo bērzu sulas vīnu ir izrādījuši interesi potenciālie sadarbības partneri Krievijā, veicot pirmo nopietno pasūtījumu, pastāstīja uzņēmuma vadītājs Linards Liberts.

«Pirmo reizi daudzu gadu laikā Krievija ir izrādījusi reālu interesi, veicot arī pasūtījumu. Tomēr, tā kā rēķins vēl nav apmaksāts, neesam viņiem vēl nosūtījuši produkciju,» teica Liberts, piebilstot, ka potenciālos sadarbības partnerus Krievijā interesē dzirkstošais bērzu sulas vīns. Lai gan Krievijā bērzu sulas ir plaši pazīstamas, dzirkstošā bērzu sulas vīna tur nav, līdz ar to kaimiņvalsts iedzīvotājiem tas ir jaunums.

Vienlaikus Liberts atzina, ka uzņēmuma eksporta apmēri šogad nebija tik labi, kā cerēts, jo neapstiprinājās vairāki plānotie pasūtījumi. Arī uzņēmuma iecere sākt realizēt produkciju Lietuvā, Igaunijā un Itālijā, kurp šogad bija plānots nosūtīt pirmās testa partijas, nerealizējās. «Projekts pavirzījās uz priekšu, bet beigās kaut kā noklusa, lai bija gan nepieciešamās atļaujas iegūtas, potenciālie partneri bija, bet katrā ziņā nekas līdz tādām reālām eksportam, pirmajiem paraugiem, neaizgāja,» teica Liberts, piebilstot, ka ideja par eksportu uz šīm valstīm nav pilnībā atmesta, taču uzņēmums speciāli nemeklēs sadarbības partnerus ārvalstīs. Ja tādi uzradīsies, labprāt sadarbosies.

Savukārt nākamgad kompānija plāno lielākus pārdošanas apmērus ārvalstīs, jo uzņēmuma sadarbības partneri Vācijā ir veikuši pasūtījumus nākamajam gadam. Šogad pasūtījumi no attiecīgajiem partneriem izpalika, bet divus iepriekšējos gadus bija veiksmīga sadarbība.

Jau ziņots, ka «Sulas» apgrozījums 2015.gadā bija 126 137 eiro, kas ir par 50,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 57,5% un bija 18 365 eiro, liecina informācija datubāzē «Firmas.lv».

Bērzu sulu pārstrādes uzņēmums «Sula» dibināts 2011.gada martā un nodarbojas ar bērzu sulu, vīnu, dzirkstošo vīnu un bērzu sulas sīrupu ražošanu un tirdzniecību. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Jānis Liberts, un tās pamatkapitāls ir 2000 latu (2846 eiro).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu