Lielbritānija rosina imigrantiem pēc ierašanās valstī nodot zvērestu integrēties

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijai vajadzētu apsvērt iespēju valstī tikko iebraukušajiem imigrantiem prasīt nodot zvērestu integrēties, norādīts pirmdien publiskotā valdības pasūtītā ziņojumā.

Ziņojums tapis gadu ilga pētījuma rezultātā, noskaidrojot, ka vairākas kopienas Lielbritānijā kļūst aizvien vairāk nošķirtas, lai arī kopumā pēdējos gados piedzīvots progress sabiedrības kopējā integrācijā.

Ziņojumā rosināts imigrantiem pēc ierašanās valstī nodot zvērestu integrēties britu vērtībās un sabiedrībā, nevis gaidīt pilsonības piešķiršanas pārbaudi.

Ziņojuma izstrādi 2015.gadā pasūtīja toreizējais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, un to izstrādāja bijusī iekšlietu ministrijas amatpersona Luīze Keisija.

Viņa aicināja vairāk integrēt jauniešus un īpašu uzmanību pievērst sievietēm, kurām īpaši draud marginalizācija un kuras «kultūras vai reliģijas vērtību vārdā» tiek pakļautas «piespiedu kontrolei, vardarbībai un noziedzīgai izmantošanai».

«Pārāk bieži līderi un institūcijas ir izvairījušies no šiem sarežģītajiem jautājumiem (..) baidoties tikt nosaukti par rasistiem un nejūtīgiem,» viņa norādīja laikrakstā «Guardian».

«Nespēja par to runāt tikai paver iespēju galēji labējiem vienā pusē un islāmistu ekstrēmistiem otrā,» piebilda Keisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu