LIZDA varētu lemt par izstāšanos no LBAS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes sēdē plāno lemt par iespējamu izstāšanos no Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS).

LIZDA vadītāja Inga Vanaga šodien žurnālistiem sacīja, ka padomes sēdē tiks izskatīts jautājums par to, vai šī organizācija arī turpmāk paliks LBAS.

Vanaga skaidroja, ka tas saistīts ar šodienas notikumiem LBAS kongresā, gan arī LBAS vadības vēlēšanām kopumā, piemēram, neprecīzās informācijas sniegšanu, intrigām.

Pašlaik LIZDA pārstāvji balso pret abiem LBAS vadītāja amata kandidātiem - gan pret Egilu Baldzēnu, gan pret Edgaru Niedrīti.

Pašlaik plānota padomes sēde 14.decembrī, kas gan notikšot «svētku noskaņās», tāpēc par palikšanu LBAS varētu lemt janvārī. Tomēr nav izslēgts, ka varētu sasaukt vēl vienu padomes sēdi arī decembrī.

Kā ziņots, LBAS kongress šodien nolēma tomēr neiekļaut LBAS vadītāja amata kandidātu sarakstā juristes Ievas Brantes kandidatūru.

Kongresa delegāti balsoja par katra pretendenta iekļaušanu sarakstā. Baldzēna iekļaušanu sarakstā atbalstīja 162 no 166 delegātiem, Niedrīša - 89 delegāti, bet Brantes - 65 delegāti, kas ir mazāk par pusi.

Branti šim amatam virzīja LIZDA pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu