"airBaltic" sāk tiešos lidojumus no Rīgas uz Skopji, Kišiņevu un Prištinu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņo, ka 2024. gada vasaras sezonā ir sākusi tiešos lidojumus no Rīgas uz Skopji, Kišiņevu un Prištinu. Tagad "airBaltic" savieno Latvijas galvaspilsētu ar jaunajiem galamērķiem Ziemeļmaķedonijā, Moldovā un Kosovā, nodrošinot divus lidojumus nedēļā uz katru no šīm pilsētām.

Ziemeļmaķedonijas galvaspilsēta Skopje ir pilsēta, kurā satiekas vēsture un mūsdienīgums, piedāvājot unikālu kombināciju, kas raksturo Austrumeiropas būtību. Pilsēta ir pazīstama ar savu daudzveidīgo arhitektūru, kas aptver gan Osmaņu laikmeta ēkas, gan bizantiešu baznīcas, gan modernas neoklasicisma celtnes. Skopjē kā kultūras centrā ir daudz muzeju, piemēram, Cīņas par Maķedoniju muzejs, un tādi dinamiski tirgi kā vecais bazārs. Pateicoties nesen veiktajiem pilsētvides uzlabojumiem un bagātajai vēsturei, Skopje nodrošina aizraujošu un viesmīlīgu pieredzi visiem ceļotājiem. Plānots, ka lidojumi starp Rīgu un Skopji ilgs 2 stundas un 46 minūtes.

Moldovas galvaspilsēta Kišiņeva noteikti ir intriģējošs galamērķis Austrumeiropā. Šai pilsētai ir raksturīgi zaļi bulvāri un krāšņi parki. Kišiņevas arhitektūras stils ir padomju laikmeta projektu un mūsdienīgu renovāciju apvienojums, kas veido tās mainīgās kultūras dzīves fonu. Pilsētā ir daudz mākslas galeriju, dzīvās mūzikas norišu vietu un tradicionālo Moldovas restorānu, kas piedāvā vietējos vīnus un ēdienus. Kišiņevas apņēmība saglabāt savu kultūru un tās dinamiskā izaugsme padara pilsētu par pievilcīgu pieturas vietu ceļotājiem, kas vēlas iepazīt kultūru. Plānots, ka lidojumi starp Rīgu un Kišiņevu ilgs 2 stundas un 30 minūtes.

Kosovas galvaspilsēta Priština strauji kļūst par dinamisku Balkānu pilsētu. Neraugoties uz tās jauneklīgo enerģiju, Priština ciena savas dziļās un vēsturiskās saknes, kas redzamas tādās ievērojamās vietās kā Imperatora mošeja un etnogrāfiskais muzejs, kas izvietots tradicionālā Osmaņu laikmeta ēkā. Pilsētas ainava ir spilgtu kontrastu kokteilis, kurā līdzās mūsdienu ēkām redzama brutālisma dienvidslāvu arhitektūra. Priština ir arī mākslas un kultūras centrs ar daudziem festivāliem, modernām kafejnīcām un mākslas norises vietām, kas atspoguļo tās jauneklīgo garu. Nemitīgā pilsētas attīstība un kultūras rosība padara Prištinu par aizraujošu un viesmīlīgu galamērķi ceļotājiem, kuri meklē jaunus piedzīvojumus Eiropā. Plānots, ka lidojumi starp Rīgu un Prištinu ilgs 2 stundas un 50 minūtes.

2024. gada vasaras sezonā airBaltic piedāvās 15 jaunus maršrutus no Baltijas un Tamperes.

"airBaltic" nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns "airBaltic" lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā airbaltic.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu