Pašvaldības nodevu fiziskām personām par mājokļu būvniecību Rīgā samazina uz pusi

TVNET/LETA
Foto: Īriss Sviklis/LETA

Rīgas dome trešdien, 15. maijā, pieņēma saistošos noteikumus "Par pašvaldības nodevu par pašvaldības infrastruktūras uzturēšanu un attīstību Rīgā", fiziskām personām par 50% samazinot nodevu par jaunu mājokļu būvniecības ieceru apstiprināšanu.

Tāpat noteikumi paredz nepiemērot pašvaldības nodevu par degradējošu būvju pārbūvēšanu.

Kā informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA), pārmaiņas esot nepieciešamas, lai veicinātu pilsētas ilgtspējīgu attīstību, kā arī motivētu rīdziniekus par privātmājas atrašanās vietu izvēlēties Rīgu.

"Šodien domes sēdē tika atbalstīti saistošie noteikumi par pašvaldības nodevu nepiemērošanu degradējošām būvēm un atlaides piemērošanu jaunu mājokļu būvniecībai Rīgā, kas ir solis uz priekšu, lai palīdzētu nekustamo īpašumu saimniekiem atjaunot un sakārtotu graustus, veidot savu dzīvi mūsu pilsētā un uzlabot kopējo Rīgas tēlu," teica Ratnieks.

Viņš norāda, ka Rīgā esot izteikts pieprasījums pēc jauniem, pieejamiem mājokļiem, taču situācija šajā jautājumā esot sarežģīta, jo jauno mājokļu būvniecība ir sadārdzinājusies.

Ņemot vērā šo faktu, Rīga meklē dažādus risinājumus, lai nodrošinātu ilgtspējīgu mājokļu attīstību, kas atbilst gan iedzīvotāju vajadzībām, gan ekonomiskajai situācijai.

Svarīgākais
Uz augšu