Kadirovs Ņemcova slepkavībā apsūdz opozicionāra draugus

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavību organizējuši viņa paša draugi ar mērķi diskreditēt Čečenijas vadību, pirmdien publicētā intervijā apgalvo Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs.

«Ņemcovs nekad nav bijis nedz mans personīgais ienaidnieks, nedz draugs. Mūsu ceļi nekad nekrustojās,» intervijā ziņu aģentūrai TASS sacīja Kadirovs.

«Zinot, ka no Borisa Jefimoviča [Ņemcova] vairs nav jēgas, viņa draugi nolēma ar vienu šāvienu novākt divus - nošaujot Ņemcovu, tikt vaļā no Kadirova. Bet ar mani viņiem nekas nesanāca,» skaidroja līderis.

Viņš arī atzina, ka «kurā katrā brīdī» ir gatavs liecināt Ņemcova lietā.

«Bet, lai tas notiktu, viņiem man no sākuma ir jāatsūta oficiāla pavēste,» piebilda Kadirovs.

Ņemcovs tika nošauts pērn 27.februārī netālu no Kremļa. Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to tieši ir saistīts Kadirovs, kurš, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu