Trampa nometnē pamatīgas domstarpības par valsts sekretāra amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs, kurš tiek uzskatīts par galveno favorītu uz Donalda Trampa administrācijas valsts sekretāra amatu, svētdien tika pakļauts atklātiem Trampa tuvākā loka cilvēku uzbrukumiem.

Trampa padomniece Kelienna Konveja svētdien telekanālā CNN paziņoja: «Es esmu par partijas vienotību, bet neesmu pārliecināta, vai mums par to būtu jāmaksā ar valsts sekretāra amatu. Mēs patiesībā pat nezinām, vai viņš [Romnijs] vispār balsoja par Donaldu Trampu,» sacīja Konveja, piebilstot, ka Trampa lojālisti Romnija nonākšanu valsts sekretāra amatā uzskatītu par nodevību.

Pret Romniju izticies arī tāds republikāņu establišmenta smagsvars kā bijušais Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs.

Atbilstoši mediju ziņām Romnija kandidatūru atbalsta nākamais viceprezidents Maiks Penss, kurš centriskajā Romnijā saskata sabiedroto dialogam ar republikāņu mēreno spārnu.

Savukārt jaunās administrācijas galvenais politiskais stratēģis Stīvs Benons galvenā diplomāta amatam virza bijušo Ņujorkas mēru konservatīvo Rūdiju Džuliāni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu