Līdz šim aizturēti seši 9. maija svinētāji (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Līdz pulksten 13.00 saistībā ar 9. maiju Valsts policija sākusi vairākus administratīvo pārkāpuma procesus, vienu kriminālprocesu un aizturējusi 6 personas.

Daugavpilī uzsākts kriminālprocess par genocīda, nozieguma pret mieru, kara noziegumu attaisnošanu. Aizturētā persona žurnālistu kameru priekšā izskrēja un izteica savu viedokli par kaimiņzemes vadoni.

Savukārt vēl trīs personas administratīvi aizturētas Salaspilī. Tur vīrieši alkohola reibumā publiskā vietā dziedāja agresorvalsti slavinošas dziesmas un vienam no viņiem pie apģērba bijusi piesprausta arī georga lente.

Vēl divas personas aizturētas Daugavpilī un Rēzeknē. Viena - ieradās Dubrovina parkā ar mugursomu, pie kuras piespraustas georga lentes. Šajā gadījumā likumsargiem, aizturot pārkāpēju, nācās pret to pielietot fizisku spēku. Otra - Rēzeknē par ziedu nolikšanu nojauktā “Aļoša” pieminekļa vietā.

Lielākā daļa citu administratīvo pārkāpumu fiksēti saistībā ar ziedu novietošanu vietās, kur atradās nu jau demontētie padomju pieminekļi. Šādi gadījumi fiksēti Rēzeknē un Daugavpilī. Tāpat fiksēti atsevišķi gadījumi, kad personas publiskā vietā izmantojušas militārās agresijas slavinošus simbolus, piemēram, ievietojot tos automašīnas aizmugurējā stiklā vai atskaņojot karu slavinošas dziesmas no braucošas automašīnas, vēl vienai personai bija telefona vāciņš agresorvalsts karoga krāsās. Tāpat fiksēts gadījums, kad apbedījuma vietā nolikti ziedi līdzās ar militārās agresijas simboliem.

Dienestu redzeslokā arī nonācis saturs no sociālo tīklu vietnēm, kur personas izvietojušas 9. maiju, militāru agresiju un kara noziegumu slavinošu simboliku, attiecīgi šie gadījumi ir piefiksēti un arī tiek vērtēti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu