"Latvijas pasts" sācis sadarbību ar "Nova Poshta Global"

TVNET/LETA
Foto: Ieva Leiniša / LETA

VAS "Latvijas pasts" ir sācis sadarbību ar Ukrainas loģistikas uzņēmumu "Nova Poshta Global" par sūtījumu piegādes pakalpojumiem Baltijā, informēja pasts.

Sadarbība paredz, ka "Latvijas pasts" piegādās "Nova Poshta" sūtījumus klientiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Patlaban abu uzņēmumu sadarbība galvenokārt ir saistīta ar e-komercijas sūtījumu plūsmām.

Tādējādi Ukrainas uzņēmumam ir pieejams "Latvijas pasta" piegādes tīkls un loģistikas pakalpojumi.

Pastā norāda, ka jaunu tirgu apgūšana un intensīvs darbs pie sadarbību noslēgšanas ir "Latvijas pasta" attīstības stratēģiskais virziens.

Uzņēmums sadarbībā ar Ukrainu saredz iespēju stiprināt savas pozīcijas ārpus Eiropas, ņemot vērā "Nova Poshta Global" plānu izveidot jaunu loģistikas savienojumu ar ASV.

Arī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) atzīmē, ka Ukraina ir nozīmīgs partneris.

"Latvijai un Ukrainai ir ciešas savstarpējās attiecībās. Uzņēmēju dialogs ir īpaši būtisks laikā, kad varam palīdzēt savienot cilvēkus un robežas, ko ir šķīris karš. Tāpēc esam atvērti plašai sadarbībai, meklējot efektīvus risinājumus loģistikas procesu organizēšanai," norāda Briškens.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2022.gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš. Finanšu rezultāti par 2023.gadu vēl nav publicēti.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2300 darbinieku.

Svarīgākais
Uz augšu