Orbānam bijusi telefonsaruna ar Trampu, kurš uzaicinājis viņu uz Vašingtonu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ceturtdien paziņoja, ka viņam bijusi telefonsaruna ar jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš viņu uzaicinājis apmeklēt Vašingtonu.

Orbāns savā intervijā, kuru ceturtdienas vakarā internetā publicēja biznesa laikraksts «Vilaggazdasag», sacīja, ka Tramps licis saprast, ka «viņš ir augstās domās par Ungāriju».

Orbāns, kuru pašreizējās ASV administrācijas amatpersonas ir bieži kritizējušas par demokrātiskas kontroles un līdzsvara mehānismu vājināšanu kopš viņa atgriešanās pie varas 2010.gadā, jūlijā sacīja, ka Trampa politika migrācijas jomā ir labvēlīgāka Eiropai un Ungārijai.

Orbāns ir kļuvis par līderi tiem, kas iebilst pret Vācijas kancleres Angelas Merkeles atbalstīto «atvērto durvju» politiku patvēruma meklētāju jautājumā. Orbāna valdība pērn uzcēla žogus uz Ungārijas dienvidu robežām, lai apturētu migrantu pūļus, kas mēģina nokļūt turīgajās Rietumeiropas valstīs.

Orbāns ceturtdien publicētajā intervijā pauda uzskatu, ka Ungārijas pozīcija ir «ievērojami uzlabojusies» ar Trampa ievēlēšanu, kuru vairāk interesē «efektivitāte un rezultāti, nevis politiskas teorijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu