Balles stils Latvijas jubilejai par godu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda

Jau piekto reizi 17. novembrī, dienu pirms Valsts svētkiem, Rīgas Latviešu biedrībā norisinājās valstī lielākā labdarības balle par godu valsts 98. jubilejai, ar mērķi savākt līdzekļus Rīgas Latviešu biedrības ēkas atjaunošanai. Izgaismotais Rozentāla panno virs ieejas, varenie karogu masti un vestibila kāpņu margas ir tapuši no iepriekšējo gadu labdarības ballēs savāktajiem līdzekļiem.

Nozīmīgs balles notikums ir izsole ar latviešu slavenāko mākslinieku darbiem, ko mākslinieki ziedo balles mērķim. Šīs balles izsolē piedalījās mākslinieki Agija Audere, Artis Bute, Ilze Preisa, Kārlis Siliņš, Pēteris Postažs, Sarmīte Caune un Una Lekuze.

Ballētāji dejoja Raimonda Ozola kameransambļa un orķestra «Mirāža» pavadījumā, baudīja vakariņas, sagaidīja 18. novembri ar kopīgi dziedātu Latvijas himnu, bet pēc balles devās svinīgā nakts gājienā uz Brīvības pieminekli, pirmie noliekot ziedus Tēvzemei un Brīvībai. Pie Brīvības pieminekļa diriģenta Arvīda Platpera vadībā tika nodziedātas arī skaistākās latviešu patriotiskās dziesmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu