Springstīns, de Niro un citas ASV slavenības saņems Prezidenta brīvības medaļu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV augstākais civilais apbalvojums Prezidenta brīvības medaļa nākamnedēļ tiks piešķirts 21 cilvēkam, starp kuriem ir mūzikas leģenda Brūss Springstīns, basketbola zvaigzne Maikls Džordans un aktieris Roberts de Niro, trešdien paziņoja Baltā nama administrācija.

Šis apbalvojums ir «cieņas apliecinājums idejai, ka mums visiem, lai no kurienes mēs būtu, ir iespēja mainīt šo valsti uz labo pusi», sacīja ASV prezidents Baraks Obama paziņojumā par gaidāmo apbalvošanu.

«No zinātniekiem, filantropiem un valsts darbiniekiem līdz aktīvistiem, sportistiem un māksliniekiem - šis 21 cilvēks ir palīdzējis virzīt Ameriku uz priekšu, vienlaikus iedvesmojot miljoniem cilvēku pasaulē,» teica Obama.

Starp sarakstā minētajiem izklaides industrijas pārstāvjiem un slavenībām ir arī komiķe un sarunu šova vadītāja Elena Dedženeresa, aktieri Toms Henkss un Roberts Redfords, aktrise Siselija Taisone un dziedātāja Daiena Rosa.

Medaļu saņems arī kinoscenārists un producents Lorns Maiklzs, kurš pazīstams kā skeču komēdiju šova «Saturday Night Live» radītājs.

Apbalvojumu saņems arī beisbola spēļu diktors Vins Skalijs un bijušais basketbolists Karīms Abduldžabars.

Filantropi Bils un Melinda Geitsi tiks apbalvoti par savu darbu Geitsu fondā.

Medaļu saņems arī pasaulslavenu ēku arhitekts Frenks Gērijs un māksliniece Maja Lina, kas projektējusi Vjetnamas kara veterānu memoriālu Vašingtonā.

Starp apbalvotajiem būs arī jurists un bijušais Federālās sakaru komitejas vadītājs Ņūts Minovs, Maiami Deidas koledžas prezidents Eduardo Padrons, NASA «Apollo» misiju programmatūras izstrādātāji fiziķis Ričards Garvins un matemātiķe Mārgareta Hamiltone.

Prezidenta brīvības medaļa pēc nāves tiks piešķirta indiāņu pašnoteikšanās un finansiālās neatkarības aizstāvei Eluīzai Kobelai un «pirmajai programmatūras lēdijai» Greisai Hoperei.

Apbalvošanas ceremonija notiks 22.novembrī Baltajā namā.

Prezidenta brīvības medaļa tiek piešķirta cilvēkiem, kas devuši lielu ieguldījumu Savienoto Valstu drošībā, kultūrā un mākslā, atbalstījuši valsts intereses un mieru pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu