OECD valstīs gada laikā sešas reizes vairāk no teroristu rokas mirušo

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) valstīs 2015.gadā seškārtīgi palielinājies terorisma izraisītu nāves gadījumu skaits, liecina Ekonomikas un miera institūta (IEP) publiskotais Globālā terorisma indekss (GTI).

GTI dati liecina, ka cīņa pret teroristu grupējumiem «Islāma valsts» un «Boko Haram» palīdzējusi par 32% samazināt bojāgājušo skaitu teroristu uzbrukumos Irākā un Nigērijā, bet OECD valstīs tai pašā laikā šādu nāves gadījumu skaits pieaudzis no 77 gadījumiem 2014.gadā līdz 577 pagājušajā gadā.

Lielākā daļa mirušo bijuši Turcijā un Francijā, kur teroristu uzbrukumos 2015.gada 13.novembrī Parīzē vien tika nogalināti 130 cilvēki.

Tikmēr 21 no 34 OECD valstīm pagājušajā gadā noticis vismaz viens terorakts.

IEP izpilddirektors Stīvs Kileleja skaidroja, ka kaujinieki no attīstītajām valstīm, kas pievienojas «Islāma valstij», parasti ir labi izglītoti, bet ar zemiem ienākumiem un bieži jūtas izstumti savā valstī.

«Islāma valsts» atbalstītāji 2015.gadā sarīkojuši uzbrukumus 28 valstīs, tostarp 252 dažādās pilsētās, kur tika nogalināti vairāk nekā 6000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu