Itālijas mazpilsēta piedāvā patvērumu de Niro pēc Trampa vēlēšanu uzvaras

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas dienvidu mazpilsēta Ferracano, no kuras cēlušies ASV kinoaktiera Roberta de Niro vecvecvecāki, ir piedāvājusi aktierim patvērumu pēc viņa pa jokam izteiktas piezīmes, ka viņam būtu jāatgriežas Itālijā pēc Donalda Trampa ievēlēšanas par ASV prezidentu.

«Ja pēc Trampa [radītās] vilšanās viņš grib šeit patverties, mēs esam gatavi viņu uzņemt,» paziņoja Ferracano mērs Antonio Čerio.

Jau pēc Trampa uzvaras vēlēšanās De Niro ASV telekanāla ABC raidījumā «Jimmy Kimmel Live!» trešdien sacīja, ka viņa ģimenes itāļu senči bijuši no Ferracano un ka viņš ir Itālijas pilsonis.

«Man, iespējams, būs jāpārceļas uz turieni,» viņš ar smaidu piebilda.

«Ir dabiski, ka tas būtu pagodinājums un sagādātu mums lielu prieku,» sacīja Čerio, esot sajūsmā par reklāmas iespēju, ko de Niro pārcelšanās dotu šai pilsētai ar apmēram 3000 iedzīvotājiem.

De Niro 16.oktobrī publiskoja pretrunīgus vērtējumus izpelnījušos video, kurā viņš sacīja, ka gribētu republikāņu Baltā nama kandidātam Trampam iebelzt pa seju, un nodēvēja Trampu par «idiotu, nacionālo katastrofu, apkaunojumu šai valstij».

Pēc Trampa uzvaras de Niro televīzijas pārraidē «Jimmy Kimmel Live!» atzina, ka vairs nevēlas uzbrukt Manhetenas miljardierim.

«Vai jūs joprojām grasāties iebelzt Donaldam Trampam pa seju,» vaicāja raidījuma vadītājs Džimijs Kimels. «Jo tagad jūs par to var arestēt, man šķiet.»

«Es to nevaru darīt tagad, kad viņš ir prezidents,» sacīja aktieris. «Un man ir jāciena šis amats.»

«Varbūt to izdarīs [pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama], kad satiks viņu,» piebilda de Niro.

De Niro jokodams arī norādīja, ka līdz ar Trampa uzvaru viņam var nākties izmantot priekšrocības, ko sniedz viņa Itālijas pilsonība, un pārcelties uz turieni.

Ferracano ir viduslaiku pilsēta Molizes reģiona Kampobaso provincē. Slavenā aktiera vecvecvecāki Džovanni di Niro un Andželina Merkurio 1887.gadā emigrēja no šīs pilsētas uz ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu