Rīgā ir bumba ar laika degli

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Rīgas centrā ir bumba ar laika degli, kuru radījuši negodīgi uzņēmēji, izmantojot valsts nespēju kontrolēt riepu savākšanu un pārstrādi. Ja tā aizdegas, puse Rīgas nosmok dūmos, raksta kāds TVNET lasītājs, ziņojot par nelegālu riepu izgāztuvi Starta ielā. Pēc TVNET iesaistes turp devās Valsts vides dienesta inspektors, atklājot, ka objektā atrodas vairāk par 1000 tonnām nolietotu riepu. Tas ir pretrunā ar uzņēmumam izsniegto atkritumu apsaimniekošanas atļauju. [b]

Lasītājs ziņo par nelegālu riepu izgāztuvi

Kāds TVNET lasītājs raksta, ka Rīgā ir nelegāla riepu izgāztuve. Riepu aizņemtā platība ir 2000 kvadrātmetru, bet tilpums - 10 000 kubikmetru.

Aptuvenais riepu svars esot 1200 tonnas.

Rīgas centrā ir bumba ar laika degli, kuru radījuši negodīgi uzņēmēji, izmantojot valsts nespēju kontrolēt riepu savākšanu un pārstrādi.

«Ja tā aizdegas, puse Rīgas nosmok dūmos!» lasītājs raksta, norādot, ka riepu izgāztuve jau daudzus gadus atrodas Rīgā, Starta ielā 8.

Foto: TVNET lasītājs

Noteikts konkrēts riepu daudzums

Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča TVNET norādīja, ka dienesta Lielrīgas reģionālā vides pārvalde SIA «Riepu bloki» 2010. gada 9. martā ir izsniegusi Atkritumu pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļauju nolietotu riepu pārkraušanai un uzglabāšanai Starta ielā 8, Rīgā. Atļauja izsniegta uz desmit gadiem - līdz 2020. gada 8. martam.

Saskaņā ar izsniegto atļauju teritorijā vienlaicīgi drīkst uzglabāt līdz 30 tonnām riepu.

Izvērtējot no lasītāja saņemto informāciju, VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde konstatē, ka atļaujas nosacījumi tiek pārkāpti, jo ir pārsniegts uzglabājamais apjoms.

Foto: TVNET lasītājs

Dodas pārbaudīt

Dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektors 21.oktobrī pārbaudīja uzņēmumu SIA «Riepu bloki» Starta ielā 8, Rīgā, kur ierīkots nolietotu riepu pieņemšanas punkts.

Pārbaudē konstatēts, ka objektā atrodas vairāk par 1000 tonnām nolietotu riepu.

Tas ir pretrunā ar uzņēmumam izsniegto atkritumu apsaimniekošanas atļauju.

Konstatējot pārkāpumu, inspektors sāka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par darbību bez atļaujas B kategorijas piesārņojošai darbībai. Uzņēmuma vadībai ir pieprasīts un divu nedēļu laikā jāiesniedz pasākumu plāns ar konkrētiem izpildes termiņiem, kuros tiks novērsti atklātie vides aizsardzības normatīvo aktu prasību pārkāpumi.

VVD ir pateicīga sabiedrībai par aktīvu iesaistīšanos, jo

tikai tad, ja cilvēki nebūs vienaldzīgi un informēs par šādiem pārkāpumiem, būs iespējams operatīvi novērst nodarījumus pret vidi.
Foto: TVNET lasītājs

Vai šāda uzņēmējdarbība ir likumīga?

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa TVNET skaidroja, ka komentāru par šādas uzņēmējdarbības likumību var sniegt, balstoties uz vienīgo informāciju, kas šoreiz nonāca VID rīcībā, t.i., fotogrāfijām, kurās kādā Rīgas vietā aiz žoga redzamas iespaidīgas riepu kaudzes.

Nepievilcīgais skats nebūt nenozīmē, ka tur darbojas negodīgs uzņēmējs.

"Lai VID izteiktu šādu apgalvojumu būtu jāveic rūpīga pārbaude, taču, ņemot vērā VID darbības specifiku, tā neietvertu ekoloģiskos vai citus ar sabiedrības fizisku apdraudējumu saistītus riskus. Tāpēc attiecībā uz darbībām, kuru veikšanai nepieciešama VVD izsniegta atļauja, iesakām vērsties minētajā dienestā.

Atgādinām arī, ka likuma Par nodokļiem un nodevām 22. pants ierobežo VID tiesības izteikties par konkrētu nodokļu maksātāju."

Īpašniekos atrodams bijušais Saeimas deputāts

Firmas.lv datu bāzē esošā informācija liecina, ka SIA «Riepu bloki» vienīgais dalībnieks ir SIA «Eko Alternatīva», kura 51% pieder bijušajam Saeimas deputātam Aivaram Dronkam, kurš parlamentā bija ievēlēts no Latvijas Zemnieku savienības.

Eksdeputāts sarunā ar portālu TVNET norādīja, ka neko nezinot par šo riepu novietni, bet norādīja, ka darbojas vairākos uzņēmumos un, iespējams, kāds no tiem saistīts ar Starta ielā 8 notiekošo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu