Švarcenegers gribējis kandidēt uz ASV prezidenta amatu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aktieris Arnolds Švarcenegers pārsteidzis fanus, atklājot, ka viņš šogad būtu kandidējis ASV prezidenta amatam, ja Amerikas likumdošana to pieļautu.

ASV likums prasa prezidenta amata kandidātiem, lai viņi būtu dzimuši ASV, taču 69 gadus vecais aktieris ir dzimis Austrijā.

«Ja es būtu piedzimis Amerikā, es būtu kandidējis, jo tagad būtu bijis labs laiks iesaistīties vēlēšanās,» žurnālam «Adweek» stāstīja aktieris.

Bijušais Kalifornijas gubernators reiz centās mainīt valsts likumdošanu, lai viņš 2016.gadā varētu pieteikt savu kandidatūru.

Švarcenegers atzinis, ka negrasās balsot par savas partijas kandidātu Donaldu Trampu, kaut arī viņš pārņēmis vadītāja lomu realitātes šovā «Celebrity Apprentice».

Amerikāņu prezidenta vēlēšanas, kurās galvenie kandidāti ir Republikāņu partijas pārstāvis Donalds Tramps un Demokrātu partijas pārstāve Hilarija Klintone, notiks 8.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu