Aktrise Lilita Ozoliņa iekļuvusi Krievijas portāla veidotā skaistāko sieviešu TOP 30

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Krievijas portāls Uduba.com ir izveidojis bijušās Padomju Savienības slavenāko skaistāko sieviešu TOP 30, kurā ir lasāms arī mūsu skatuves primadonnas Lilitas Ozoliņas vārds.

Līdzās latviešu teātra un kino aktrisei portāla izveidotajā TOP 30 ir savulaik pazīstamas un ļoti populāras Padomju Savienības (velāk – Krievijas) aktrises, sportistes, žurnālistes un TV raidījumu vadītājas, raksta skaties.lv. Jāpiebilst, ka Lilita Ozoliņa šajā izlasē ir vienīgā sieviete no Savienības sastāvā bijušajām Baltijas republikām. Vēl šajā TOP 30 ir divas aktrises no Moldovas un Uzbekistānas.

Lilita Ozoliņa piedzima Rīgā. Līdz karam Lilitas māte Albertīna strādāja par režisora palīdzi vācu kinostudijā, tēvs Arvīds bija lidotājs izmēģinātājs. Lilita, izturot uzņemšanas konkursu, veiksmīgi iestājās Rīgas Kinostudijas Tautas kinoaktiera studijā. Paralēli mācībām 1966. gadā viņa sāka strādāt J.Raiņa Latvijas PSR Valsts Aakadēmiskajā Dailes teātrī. 1969. gadā Lilita beidza kinoaktieru studijas, bet 1971. gadā - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas aktieru fakultāti.

Lilitas pirmā kinoloma ir Velta spēlfilmā «Kad lietus un vēji sitas logā» (1967), kuru uzņēma viens no viņas studiju pasniedzējiem, režisors Aloizs Brenčs. Par Lilitas populārāko kinolomu tiek uzskatīta Marta filmā «Ilgais ceļš kāpās» (1981).

Pēc PSRS sabrukuma viņa pameta darbu Rīgas Kinostudijā, bet palika strādāt teātrī. Ozoliņa ir darbojusies Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Lilitai Ozoliņai ir meita Liliāna Ozoliņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu