Artūra nepatīkamie piedzīvojumi Eksporta ielā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Es nesaprotu, kāpēc nevar būt normāls satiksmes autobuss, kurš kursē no Rīgas centra līdz Pasažieru ostai noteiktos laikos, kas ir saskaņoti ar prāmju pienākšanas un atiešanas laikiem!» raksta TVNET lasītājs Artūrs, neapmierināts ar situāciju ap Pasažieru ostu. Bet Rīgas domē skaidroja, ka Rīgas pasažieru osta un tai piegulošie zemesgabali starp Eksporta ielu un Vanšu tiltu atrodas privātīpašumā. Līdz ar to teritorijas attīstība galvenokārt atkarīga no īpašnieku iniciatīvas.

TVNET lasītājs Artūrs rakstīja: «Katru otro dienu uz Rīgu nāk pasažieru prāmis, kurš atved simtiem cilvēku: gan tūristus, gan valsts iedzīvotājus.

Vai prāmja pasažieris Rīgā ir gaidīts viesis? Nē!

Vai Latvijas iedzīvotājs, kurš atgriežas mājās ar prāmi, ir gaidīts? Nē!

Vai pirmo gadu uz Rīgu nāk prāmis? Nē!

Vai ir drošs sabiedriskais transports līdz Pasažieru ostai? Nē, nav. Un nekad nav bijis.

Un vai prāmju kompānijai ir pilnīgi vienaldzīgi savi ceļotāji? Tuvākais transports ir tramvajs, kura pietura ir pie Ausekļa ielas.

No centra atnākt līdz ostai kājām - murgs: gājēju pārejas ir izvietotas neloģiski, gājēju celiņu gar Eksporta ielu tikpat kā nav.

Tūlīt būs brēcēji, ka vajag braukt ar taksi...

Kas ir gana biezs, lai piecu minūšu braucienam ņemtu taksi, lai ņem. Es nesaprotu, kāpēc nevar būt normāls satiksmes autobuss, kurš kursē no centra līdz Pasažieru ostai noteiktos laikos, kas ir saskaņoti ar prāmju pienākšanas un atiešanas laikiem!

Ziemā vispār nevar saprast, pa kurieni lai tiek prom no ostas, jo viss ir piedzīts ar sniega vaļņiem. Stokholmā osta ir nozīmīgs objekts un no ostas nav nekādu problēmu nokļūt uz jebkuru punktu pilsētā.

Acīmredzot Rīgai Pasažieru osta neko daudz nenozīmē un tie daudzie tūristu un citu viesu tūkstoši, kas katru vasaru apmeklē Rīgu, ir pietiekami mazsvarīgi, lai «neiespringtu».

Mani kā Latvijas iedzīvotāju ļoti apbēdina situācija, ka valsts galvaspilsētā, tik nozīmīgā objektā kā Pasažieru osta, ir tāda netālredzība. Laikam jau kompānijai nerūp ne Rīga, ne arī savi klienti un arī savi ceļotāji! Es nesaprotu, kā tā var būt Rīgā pasažieru ostā!»

Nākotnē esot plānots realizēt satiksmes infrastruktūras uzlabojumus

Savukārt Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons TVNET skaidroja, ka Rīgas pasažieru osta un tai piegulošie zemesgabali starp Eksporta ielu un Vanšu tiltu atrodas privātīpašumā.

Līdz ar to teritorijas attīstība galvenokārt atkarīga no īpašnieku iniciatīvas.

Teritorijā ir spēkā esošs Andrejostai piegulošās teritorijas detālplānojums. Tāpat 2012.gadā tika rīkots starptautisks arhitektu konkurss par teritorijas attīstību, kurā uzvarēja Latvijas arhitektu biroja NRJA priekšlikums.

Šajā priekšlikumā paredzēts sasaistīt Daugavas promenādi ar Andrejsalu un realizēt dažādus satiksmes infrastruktūras uzlabojumus.

Plašāk ar šo ieceri var iepazīties šeit:

Lai uzlabotu sabiedriskā transporta pieejamību prāmju pasažieriem, Rīgas pašvaldība 2013.gadā pagarināja 6. tramvaja maršrutu līdz Ausekļa ielai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu