Liepājas 10.vidusskolai zibens spēriena radīto bojājumu novēršanai no valdības lūdz 72 822 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Lai novērstu Liepājas 10.vidusskolai radītos zibens spēriena bojājumus, no valsts budžeta līdzekļiem tiek lūgti 72 822 eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija skaidro, ka šī gada 26.jūnijā zibens spēriena dēļ Liepājas 10.vidusskolai aizdegušās bēniņos esošās koka konstrukcijas četru kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku dzēšanai tika izmantots ūdens. Dzēšanas rezultātā tika bojāta beramā siltumizolācijas kārta aptuveni 60 kvadrātmetru platībā.

Pēc ugunsgrēka apdzēšanas 27.jūnijā atkārtoti tika dzēstas gruzdošās konstrukcijas. Bēniņu stāvā gruzdēšanas rezultātā bez atklātas liesmas daļēji izdegusi nesošā jumta krēsla pasija un pilnībā pārdegušas divas pārseguma sijas. Savukārt trešā stāva gaitenī samircis starpstāva pārsegums. Apmetums piesūcās ar ūdeni, kā rezultātā tas atdalījies no melnajiem griestiem.

Kopumā postījumu novēršanai ir nepieciešami 144 022 eiro. Apdrošināšanas kompānija «BTA Baltic Insurance Company» ir pieņēmusi lēmumu izmaksāt maksimālo apdrošināšanas atlīdzības summu 71 200 eiro apmērā, kas esot uzskatāma par pašvaldības līdzdalību radīto postījumu novēršanai.

Līdz ar to no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» tiek lūgts izmaksāt 72 822 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu