Hondurasas policija aptur 500 cilvēku pūli, kas devies dedzināt cietumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JORGE CABRERA / REUTERS

Hondurasas policija piektdien apturēja autobusus ar apmēram 500 bandītiem un viņu radiniekiem, kuri devās uz pastiprināti apsargātu cietumu, lai to aizdedzinātu un palīdzētu ieslodzītajiem aizbēgt, paziņoja policijas preses sekretārs.

Policisti, kas apturēja šos 13 autobusus, arī konfiscēja mīnmetējus, benzīnu, riepas un citus materiālus, kurus bija paredzēts izmantot ugunsgrēka izraisīšanai Ilamas cietumā valsts rietumos.

Daudziem no apturētā pūļa bija samaksāts, lai viņi vienkārši ierastos palīdzēt cietuma dedzināšanā.

Hondurasā un citās Centrālamerikas valstīs darbojas ielu bandas, kas cīnās savā starpā par narkotiku kontrabandas ceļiem un īsteno vardarbīgus noziegumus, tostarp cilvēku nolaupīšanu un izspiešanu.

Pagājušajā mēnesī 37 bandu līderi, kas tiek uzskatīti par ļoti bīstamiem, ar helikopteru tika pārvesti uz Ilamas cietumu. Viņi tiek turēti pastiprināti apsargātās kamerās, no kurām tiek izlaisti tikai uz vienu stundu dienā.

Iepriekš šie bandu līderi bija ieslodzīti cietumā, no kura viņiem bija iespējams pasūtīt slepkavības un izspiešanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu