Rīgas dome šogad prēmijās tērēs € 2 miljonus; dāsni prēmēs arī Barona ielas remonta uzraugus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veicot izdevumu pārstrukturizāciju, Rīgas domē šogad par 260 000 eiro tiks palielināta darbinieku prēmijām tērējamā naudas summu, tajā skaitā pie dāsnām prēmijām tiks arī darbinieki Satiksmes departamentā - šī institūcija ir atbildīga par skarbi kritizēto Barona ielas remontu, un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iepriekš izteicies, ka darbi lielā mērā aizkavējušies tieši departamenta rīcības dēļ. Kopumā šogad prēmijās Rīgas pašvaldība saviem darbiniekiem izmaksās aptuveni divus miljonus eiro, liecina Finanšu departamenta aplēses.

Pašvaldības Finanšu un administrācijas lietu komiteja šonedēļ izskatīja Rīgas pilsētas 2016.gada budžeta grozījumus, vairākiem departamentiem paredzot papildu līdzekļus prēmiju izmaksai darbiniekiem.

Tādējādi kopumā, izstrādājot galvaspilsētas šā gada budžeta grozījumus, prēmijām un sociālās apdrošināšanas iemaksām paredzētā summa palielināta par aptuveni 260 000 eiro. Tajā skaitā Rīgas domes Satiksmes departamentam izdevumi prēmiju un naudas balvu izmaksai palielināti par 44 302 eiro un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - par 16 630 eiro.

Gada sākumā prēmijām un naudas balvām Rīgas dome budžetā rezervēja nedaudz vairāk kā 570 000 eiro. Taču finanšu gads aizritējis tik veiksmīgi, ka, nākamnedēļ grozot budžetu, minētā summa tiks četrkāršota.

RD Finanšu departamenta pārstāvis Andris Konošonoks TV3 Ziņām klāstīja: «Katru gadu tiek paredzēti līdzekļi dažādiem pabalstiem un piemaksām, kas ne vienmēr tiek izmantoti, un gada griezumā rodas ekonomija. Mana prognoze, ka

kopējā summa [ko izmaksās prēmijās] varētu būt 2 miljoni eiro.

»

Prēmijas saņems arī Barona ielas remonta «autori»

Prēmijas un naudas balvas tiks izmaksātas visās Rīgas domes struktūrvienībās, pašvaldības policijā, skolās un domes departamentos. Saskaņā ar pašvaldības vadības lēmumu

60 000 eiro saņems arī Satiksmes departaments, kas atbildīgs par haotisko Barona ielas rekonstrukciju.

Departamenta vadītājs Emīls Jakrins TV3 Ziņām nenoliedza, ka

piemaksas varētu saņemt arī par remonta organizēšanu tieši atbildīgie ierēdņi.

«Atbildīgi par to, ko jūs sakāt [remonta kavēšanos], lielā mērā ir būvnieki. Remontu uzraugošie darbinieki ir situācijas ķīlnieki. Es neatbildēšu, vai viņi tiks prēmēti vai ne. To mēs izlemsim kopā ar pārvalžu vadītājiem,» apgalvoja Jakrins.

Tiesa, vēl pirms pāris mēnešiem Ušakovs, taisnojoties par haosu Rīgas ielās, pauda pretēju viedokli Jakrina teiktajam un atzina, ka pie visu termiņu kavēšanās vainojamas tieši Satiksmes departamenta aktivitātes. Šā iemesla dēļ savu krēslu departamentā zaudēja iepriekšējais vadītājs Vitālijs Reinbahs.

Rīgā šovasar tika veikts vērienīgs ceļu remontsi - Brīvības, Lāčplēša un Barona ielā. «Diemžēl esam spiesti atzīt, ka Satiksmes departaments nebija uzdevumu augstumos, un

atsevišķās situācijās redzam, ka darbi, tieši pateicoties departamenta aktivitātēm, ir sākti vēlāk, nekā bija plānots.

Daudzās situācijās esam spiesti risināt problēmas, kas pēc būtības ir varoņdarbs, līdz ar to pieņemts lēmums par [Satiksmes departamenta vadītāja Vitālija] Reinbaha atstādināšanu no amata,» skaidroja Rīgas mērs.

Ušakovs atbildes vietā izvēlas mukt

Tā kā Satiksme departamentā strādā ap 90 darbinieku, tad minimālā prēmija vienam cilvēkam varētu būt ap 700 eiro.

Kad TV3 Ziņas vēlējās Ušakova viedokli, vai Barona ielas remonta autori ir pelnījuši prēmijas, šoreiz mērs izlikās ļoti nevaļīgs, kamerai pagrieza muguru un ātrā solī domes vestibilu pameta.

Rīgas domē opozīcijā esošais «Vienotības» deputāts Olafs Pulks pauda nožēlu, ka domes priekšsēdētājs šādas lietas neskaidro: «Kāpēc viņš neskaidro? Tā ir nodokļu maksātāju nauda, ko viņš maksā prēmijās! Par ko? Par to, ka cilvēki ir cietuši un Barona ielas termiņi vairākkārtīgi ir pārsniegti? Tā nav Nila Ušakova privātā nauda!»

Jāpiebilst, ka prāvas prēmijas saņems arī Īpašumu departaments, kam tiks piešķirt 65 000 eiro, un Sociālais dienests, kam piešķirti 80 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu