Gājējiem paredzēto Akmens tilta infrastruktūru paredzēts uzlabot, rekonstruējot Mūkusalas ielas promenādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas dome plāno uzlabot gājējiem paredzēto Akmens tilta infrastruktūru Mūkusalas ielas promenādes rekonstrukcijas gaitā, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Iedzīvotāji sociālajos tīklos šodien pauduši neizpratni un nepatiku par jaunizveidoto nobrauktuvi uz kāpnēm, kas ved no Akmens tilta Pārdaugavas pusē. Norādīts, ka pa to «riteni uzstumt nevar, jo stūre traucē», kā arī retoriski jautāts - «nezinu, vai tas ir joks?».

Satiksmes departamenta speciālisti norādīja, ka piekrīt - risinājums nav veiksmīgākais, bet šobrīd tas ir optimālākais vides pieejamības nodrošināšanai.

Lai izbūvētu drošu un ērtu nobrauktuvi, kuru varētu izmantot māmiņas ar ratiem, cilvēki ar kustību traucējumiem un velobraucēji, jāveic pilnīga tuneļa renovācija. To plānots darīt kompleksi Mūkusalas promenādes rekonstrukcijas projekta gaitā. Patlaban tiek vērtēti metu konkursa rezultāti, pēc tam tiks veikta projektēšana un būvniecība.

Jau ziņots, ka žūrijas komisija Mūkusalas ielas krasta promenādes metu konkursa pieteikumus plāno izvērtēt līdz oktobra beigām, aģentūru LETA informēja Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Inese Pabērza.

Pieteikumu iesniegšana metu konkursā noslēdzās septembra sākumā. Pabērza pastāstīja, ka ir sākta saņemto trīs metu konkursa pieteikumu vērtēšana un žūrijas komisija 27.septembrī klātienē iepazinās ar konkursa teritoriju.

Žūrijā darbojas Pilsētas attīstības departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes, Rīgas domes Satiksmes departamenta, pašvaldības aģentūras «Rīgas pilsētas arhitekta birojs», Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas, Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības un Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji. Kopējais konkursa godalgu fonds veido 17 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu