Ministrs: Krievija neplāno samazināt naftas ieguves apjomu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks ceturtdien paziņoja, ka Krievija plāno saglabāt naftas ieguves apjomu pašreizējā līmenī, taču vienlaikus atzinīgi novērtēja naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC negaidīto lēmumu samazināt naftas ieguves kvotas.

«Viss būs atkarīgs no makroekonomiskās situācijas un uzņēmumu plāniem, taču mēs plānojam saglabāt pašreizējo ieguves apjomu jau sasniegtajā līmenī,» norādīja Novaks dienu pēc tam, kad OPEC negaidīti vienojās samazināt jēlnaftas ieguves apjomu ar mērķi veicināt tās cenu celšanos.

«Tas bija ļoti pozitīvs lēmums vakar [trešdien],» sacīja ministrs, piebilstot, ka šī vienošanās «ļaus samazināt cenu nepastāvību, kas šobrīd novērojama, samazināt spekulatīvos faktorus cenu nepastāvībā.»

OPEC dalībvalstis, kas kopā iegūst 40% no visas pasaules jēlnaftas, vienojās samazināt ieguves apjomu par 750 000 barelu dienā.

Krievija, kas nav OPEC dalībvalsts, šobrīd iegūst rekordlielu naftas apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu